Den 30-årige mannen var anmäld försvunnen. Senare under onsdagen hittades han död i ett vattendrag. Foto: Jens Christian
Den 30-årige mannen var anmäld försvunnen. Senare under onsdagen hittades han död i ett vattendrag. Foto: Jens Christian

30-årig man hittad död i ett vattendrag

Publicerad

Under onsdagskvällen har polis och privatpersoner sökt i Bromölla efter en försvunnen 30-åring.

Sent på kvällen hittades mannen död i ett vattendrag.

– Anhöriga är underrättade och det finns inga misstankar om brott, säger Anders Sandqvist, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

Uppgifterna om att 30-åringen var saknad kom till polisen under onsdagen. 30-åringen hade då inte setts till sedan 13.30-tiden och på grund av en sjukdomsbild var anhöriga oroliga för honom. Sjukdomsbilden gör att han lätt trillar och kan uppträda förvirrat.

Under kvällen har flera patruller och även privatpersoner sökt efter mannen runtom i Bromölla.

22.23 på onsdagskvällen fick SOS Alarm larm om att en person hade hittats i ett vattendrag i centrala Bromölla. Det visade sig senare att det rörde sig om den försvunne 30-åringen.

Anhöriga underrättade

Polisen misstänker inget brott i samband med drunkningen.

– Vi kommer upprätta en anmälan om dödsfall, men det är rent administrativt, säger Anders Sandqvist.

Mannens anhöriga är, enligt polisen, underrättade om dödsfallet.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag