Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

29 personer matförgiftades – på samma restaurang

29 personer fick matgiftningen uunder samma vecka. Obs arkivbild. Foto: SHUTTERSTOCK

Under en enda vecka blev 29 personer magsjuka efter att ha besökt samma restaurang, rapporterar Skånska Dagbladet. 

Nu förbjuds restaurangen att kyla ner mat. 

Det var i mitten av maj som Miljöinspektionen under samma vecka fick in fler anmälningar om misstänkta matförgiftningar efter besök på den utpekade restaurangen, som ligger i centrala Malmö. 

– Vi fick in anmälningar vid tre olika tillfällen under den veckan, säger Maria Svensson, livsmedelsinspektör. 

Hon gjorde då en oanmäld livsmedelskontroll på restaurangen, och under inspektionen togs fyra prover av olika maträtter. 

Endast ett av proverna hade ett godtagbart resultat. 

Förbjuds kyla ner mat 

Miljöförvaltningen slog efter inspektionen fast att de 29 personerna blivit matförgiftade. 

Sedan dess har flera kontroller gjorts på restaurangen och nedkylningsrutinerna har ändrats, men trots detta visade en kontroll den 18 juni att resultaten fortfarande var otillfredsställande. 

Därför har Maria Svensson nu beslutat att restaurangen förbjuds kyla ner livsmedel, på grund av att ”allvarliga hygieniska brister har konstaterats”.

– Detta innebär att restaurangen endast får serva mat som är tillagat direkt efter beställning. À la carte, således, säger Maria Svensson. 

Detta gäller tills restaurangen åtgärdat problemet och kan visa upp korrekta nedkylningsmetoder samt att personalen utbildats på området. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!