Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

28-åringen misstänks inte längre för dråp

Foto: Sanna Dolck

Den 28-årige småbarnspappan kommer att ställas inför häktningsdomare i Helsingborg på onsdagseftermiddagen.

Åklagaren har samtidigt tonat ned den misstänkte mannens ansvar från dråp till grov misshandel alternativt vållande till annans död.

- Det har legat i luften hela tiden, säger 28-åringens försvarare, advokat Stefan Rosell.

Kriminalkommissarie Caroline Aspinge vid Skånepolisen är fortsatt förtegen om vad som har framkommit i det senaste förhöret med den misstänkte.

Klart är dock att brottsrubriceringen ändras från dråp till grov misshandel alternativt vållande till annans död.

– Det är en bedömning som åklagaren gjort utifrån de förhör som har hållits, säger Aspinge.

Enligt Caroline Aspinge finns det inte heller några uppgifter längre om att tillhyggen ska ha använts mot den avlidne 43-årige småbarnspappan och djurgårdsanhängaren.

Polisen: "Inga tillhyggen har använts"

Det kan peka mot att mannen avlidit till följd av fallet mot stenläggningen och inte av slaget som enligt vittnen utdelats av 28-åringen.

– När det kommer till våldet så har inga tillhyggen använts utifrån de uppgifter vi har, säger Aspinge till Kvällsposten.

Den misstänkte 28-åringen tar enligt Aspinge visst ansvar för delar av händelseförloppet.

Vilka delar tar han ansvar för?

– Vi vill inte gå ut med mer än så, säger hon.

28-åringen förnekar brott

Åklagaren hade egentligen fram till fredag på sig med att lämna in häktningsframställan. Att häktning hålls redan på onsdagen är ett tecken på att bevisläget mot 28-åringen ses som gott.

Enligt advokat Stefan Rosell förnekar dock 28-åringen fortfarande brott.

Advokaten säger att hans klient anmälde sig själv hos polisen efter att ha tagit del av mediarapporteringen och förstått att det var honom polisen sökte.

- Det har inte förekommit påtryckningar eller övertalning från något håll, säger Stefan Rosell.

Har hotats på sociala medier

Efter att den misstänktes identitet blivit känd i vissa kretsar har det förekommit anonyma hot på sociala medier. Advokaten har hört talas om uppgifterna.

- Det är bedrövligt och styrker bara min tes att man inte ska lägga ut sitt liv på sociala media. I det här fallet utgår jag från att polisen ger inblandade personer det eventuella skydd som behövs.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!