Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

28-åring lånade stjärnans lyxbil – döms till fängelse

Lamborghini i vild biljakt – utlånad av MFF-stjärnan.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmöbor fick kasta sig undan för att inte bli påkörda av 28-åringen som körde i mycket hög fart mitt i stan. 

Bilen han körde var utlånad av MFF-stjärnan Carlos Strandberg. 

Nu döms 28-åringen till tre månaders fängelse för grov grov vårdslöshet i trafik.

– Jag hade full koll, hävdade 28-åringen i förhör med polisen.

28-åringen körde en Lamborghini som beskrivs som världens snabbaste SUV med 650 hästkrafter. När han passerade Stadsbiblioteket mötte han en polispatrull som bestämde sig för att göra en kontroll av bilen. 

Då satte 28-åringen ordentlig fart därifrån. Enligt polisen kom föraren upp i nära 200 kilometer i timmen och åkte slalom mellan andra fordon på hårt trafikerade Regementsgatan i centrala Malmö mitt på ljusa dagen.

Det försatte andra i fara, däribland fotgängare och barn vid närliggande förskolor, enligt polisen. Ett vittne har uppgett att hon såg en man som fick kasta sig undan för att inte bli påkörd när han gick över ett övergångsställe. 

Så här gick färden genom Malmö enligt polisens förundersökning. Foto: Polisen

Åtalades för flera brott

Efter en vansinnesfärd på smågator i stadsdelen Slottsstaden kunde polisen få stopp på bilen vid hörnet till Kilian Zollsgatan och Sergels väg.

Den 28-årige mannen kunde gripas och åtalades senare för flera brott. Grov vårdslöshet i trafik, narkotikabrott och rattfylleri under påverkan av narkotika.

Bilen hade 28-åringen lånat av MFF-stjärnan Carlos Strandberg (just nu utlånad till saudiska klubben Al-Hazem). 

Kort efter gripandet ringde Strandberg personligen upp polisen och bekräftade att han hade lånat ut bilnyckeln till bilen som är värd 2,2 miljoner kronor.

28-åringen fick frågan i polisförhör om det är okej för Carlos att han lånar hans bil och kör vårdslöst genom centrum.

– Absolut inte köra vårdslöst. Det tror jag inte. Det skulle inte vara okej med mig om någon tog min bil och körde så där, sa han då.

Nu döms 28-åringen till tre månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik. Enligt tingsrätten uppvisade han ”ett medvetet risktagande och en uppenbar likgiltighet för andra människors liv” under vansinnesfärden genom Malmö.