Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Över 30 barnmorskor har sagt upp sig

16 barnmorskor vid Helsingborgs lasarett sa på torsdagen upp sig på stående fot.
Foto: Lasse Svensson
Redan i slutet av maj hotade barnmorskorna att säga upp sig om inte deras krav på bättre arbetstider uppfylldes. Då hade tolv barnmorskor redan lämnat sina tjänster.

Över hälften av alla barnmorskor – 36 stycken – vid Helsingborgs lasarett har på två dagar sagt upp sig i protest mot arbetsvillkoren.

– Det känns bedrövligt och sorgligt, vi är jätteledsna allihop, säger Ewy Eliasson, en av dem som har lämnat in sin avskedsansökan.

Det är framför allt arbetstiderna som under många år orsakat missnöje bland barnmorskorna vid Helsingborgs lasarett. I det nya avtalet, som gäller sedan 2010, arbetar barnmorskorna fler timmar än tidigare per vecka och får mindre tid att återhämta sig efter nattpassen.

Nu har barnmorskorna fått nog.

– Arbetsgivaren har lyssnat, men de hör inte vad vi säger. Därför såg vi oss tvungna att göra det här, säger Birgitta Hartford, en av dem som lämnade in sin avskedsansökan i torsdags.

"Inte orimliga krav"

Hon har jobbat på förlossningsavdelningen i Helsingborg i 38 år.

– Så jag har varit med om många organisationer, och jag kan säga att det aldrig har varit så dåligt organisatoriskt som det är just nu i ledningen. Innan var vi en kvinnoklinik där de ansvariga visste vad verksamheten handlar om.

Under torsdagen hade barnmorskorna ett möte med ledningen. Där lade Birgitta Hartford fram ett förslag till schemaändring, där mer tid ges till återhämning.

– Våra krav är inte orimliga på något sätt, utan förslaget ryms inom rimliga ramar. Det har ledningen också medgett att det gör, men de säger att de inte har mandat att godkänna det.

Personalen på intensivvårdsavdelningen, IVA, som ingår i samma division som förlossningen, fick för ett tag sedan kvoterad arbetstid på samma sätt som barnmorskorna efterfrågat. Men trots det har inte ledningen velat ge barnmorskorna samma avtal.

– Det är blankt nej, man är rädd för spridningseffekten.

Starka och enade

I torsdags lämnade 16 barnmorskor in sina avskedsansökningar i protest mot att arbetsgivaren inte tillmötesgår deras krav. Under fredagen har ännu fler följt deras exempel och på fredagseftermiddagen uppges det att totalt 36 barnmorskor har sagt upp sig. Det är över hälften av det 60-tal barnmorskor som jobbar i Helsingborg.

– Vi är jätteledsna allihop, vi står och gråter ihop. Detta är ingenting vi har velat, men det finns en gräns för allting och de försöker inte ens gå oss till mötes, säger Ewy Eliasson, som jobbat på förlossningen i 29 år.

Hon säger att hon och kollegerna är förtvivlade över att det har gått så här långt.

– Vi känner ett enormt ansvar, och det är väl också därför det har gått så här långt. Vi har fixat och trixat och vi har vänt ut och in på oss själva hela tiden. Men nu är det nog.

Nu hoppas hon och Birgitta Hartford att Region Skåne ska lyssna på deras krav.

– Vi har tagit vårt ansvar i så många år och ställt upp när det varit frånvaro och när det saknats folk. Nu är det upp till regionen att ta sitt ansvar, säger Birgitta Hartford.

Inte bara förlossningen

Lyckas inte barnmorskorna och ledningen komma överens måste avdelningar lägga ner helt eller minska verksamheten kraftigt.

– Den första oktober är här ingen bemanning. Och det gäller inte bara förlossningen, många av barnmorskorna har ultraljudsverksamhet och läkarna har sin verksamhet som inte heller kommer fungera. Vi har utbildningsplatser för både läkar- och barnmorskestudenter som kommer försvinna, säger Birgitta Hartford.

Inga problem under sommaren

Steen Ekdahl är divisionschef med ansvar för bland annat förlossningsavdelningen i Helsingborg.

– Jag beklagar verkligen att barnmorskorna är missnöjda med sina arbetsförhållanden. Blir uppsägningarna verkställda kommer det att skapa allvarliga problem senare i höst. Så det blir inga problem för de som ska förlösas under sommaren.

Vad gör ni för att lösa situationen?

– Vi har fört en dialog med barnmorskorna om att göra schemaändringar där man har en delad tjänst mellan förlossningsvård och öppenvård samt har kompetensutveckling på arbetstid. Men vi har inte kommit ända fram. Barnmorskorna kräver ju en arbetstidsförkortning och när jag ser på hur de andra förlossningsavdelningarna i regionen har det, ligger vi i stort sett likadant.

Förhandlar med facket

Steen Ekdahl säger att man från regionens sida inte vill förhandla med enskilda yrkesgrupper, utan hellre för diskussioner med facket. När det gäller personalen på IVA, som fick igenom sina krav på arbetstidsförkortning, var det ett misstag enligt Steen Ekdahl.

– Det var inte bra av oss arbetsgivare att göra på det sättet, och om jag hade gjort om det skulle jag ha fört diskussion med facket direkt.

Nu hoppas han att Region Skåne och barnmorskorna kan komma överens om ett nytt avtal innan det är försent.

– Det måste det. Vi måste komma i mål innan de slutar.

Vad händer om barnmorskorna försvinner den första oktober?

– Då skulle hälften av alla våra barnmorskor försvinna och då kan vi inte upprätthålla den verksamhet vi har i dag. Då kommer den att bli kraftig beskuren. Men min plan är att vi inte ska hamna där.


Följ Kvällsposten på Facebook, Twitter och Instagram för de senaste sydsvenska nyheterna!

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!