25-åring sköts med flera skott - 27-åring anhållen i sin frånvaro

Publicerad
Uppdaterad
En 25-årig man opererades akut på söndagsmorgonen sedan han hittats med svåra skottskador i centrala Malmö. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt.
En 27-årig man har anhållits i sin frånvaro. Polisen har gått ut med en efterlysning.
Polisen söker en 27-årig man som tros ligga bakom nedskjutningen av en 25-åring i centrala Malmö tidigt på söndagsmorgonen.
Mannen påträffades strax efter klockan tre vid en gatukorsning i Värnhemsområdet i Malmö, häftigt blödande och träffad av minst tre pistolskott varav två i buken.
Han fördes till Skånes universitetssjukhus där han opererades. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt.

Började bråka i lägenhet

Det var i en lägenhet i anslutningen till brottsplatsen som det hela började.
25-åringen kom i bråk med en 27-åring. Båda gick sedan ut och bråket fortsatte.
Plötsligt blir 25-åringen skjuten.
Själva skjutningen ska ha skett på en gård till ett flerfamiljshus vid korsningen. Blodspår visade hur den skjutne lyckats stappla ut till gatan innan han säckade ihop.
Polisen satte omedelbart in en hundpatrull för att spåra förövaren men fann ingen misstänkt. Flera vittnen har dock hörts.
Poliser fann en pistol i närheten av mordplatsen, men den stämde inte ihop med de tomhylsor man funnit på gården.
- Vi har en hel del att gå på, säger Calle Persson, informatör hos Skånepolisen.


Efterlyst i hela landet


Den misstänkta 27-åringen är fortfarande på fri fot och är anhållen i sin frånvaro misstänkt för mordförsök.
- Hans namn dök upp under vittnesförhören. Han är nu efterlyst i hela landet, säger Malmöpolisens inre befäl Bo Paulsson till TT.
Den anhållne är hemmahörande i Malmö.

Inga kopplingar

Polisen ser inga kopplingar mellan skottdramat och tidigare skjutningar i Malmö, senast under ett gängbråk vid Norra Grängesbersgsgatan i lördags morse då en man sköts i foten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag