Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

25-åring åtalas för taximisshandel

Här är morgonens nyheter från Sydsverige 13 augusti
Det var på en taxiresa mellan Helsingborg och Sibbhult som en förare misshandlades och hotades. Foto: Google
Taxiföraren fick gömma sig i skogen tills polisen kom till platsen. Foto: BILDBYRÅN

En taxiresa mellan Helsingborg och Sibbhult spårade ur och slutade med misshandel och dödshot.

Chauffören fick fly och gömma sig i skogen.

Nu åtalas en 25-åring för våld och hot mot tjänsteman, skriver Kristianstadsbladet. 

Det var i oktober 2018 som en taxichaufför skulle köra en man och en kvinna från Helsingborg till Sibbhult. Men i slutet av resan hände något som fick den manliga resenären att spåra ur.

Taxin blev nerspydd och chauffören misshandlades samt hotades att bli dödad. Taxiföraren försökte trycka på en larmknapp, men den funkade inte så i stället vände han sig till 112. Enligt råd från larmoperatören flydde han ut i skogen för att gömma sig från den våldsamma resenären.

Den 25-årige mannen ska då ha sprungit efter och slagit chauffören med en gren. Efter det ska chauffören ha lyckats komma undan och kunde gömma sig i skogen tills polis var på plats. 25-åringen greps på plats.

Åtalas för våld och hot

Nu åtalas den 25-årige mannen för hot mot tjänsteman och våld mot tjänsteman. Taxiföraren yrkar dessutom på skadestånd på 23 600 kronor. 

I ett polisförhör berättade chauffören att han fruktade för sitt liv under händelseförloppet. Efter misshandeln har han haft svårt att köra långa taxiresor, och särskilt om det varit till avlägsna platser. 

”Vem skulle ta hand om min familj om han hade dödat mig? Jag sköter mig och har aldrig gjort något ont, jobbar och betalar skatt”, sade han i polisförhöret, enligt Kristianstadsbladet. 

Den 25-årige mannen nekar till brott.