Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

25-årig man gripen för mord på Censorsgatan

En 25-årig man har gripits misstänkt för inblandning i mordet på Censorsgatan i Malmö i september 2016. Foto: FRITZ SCHIBLI
Sköt med automatvapen mot bil. En 19-åring sköts ihjäl med automatvapen och tre personer skottskadades. Foto: FRITZ SCHIBLI

I september 2016 sköts en 19-åring ihjäl med automatvapen på Censorsgatan i Malmö.

Även tre personer som färdades i samma bil skadades.

Nu rapporterar Skånska dagbladet att en 25-årig man har gripits misstänkt för inblandning i mordet.

Mördarna ska ha kommit snabbt på moped och jagat bilen som 19-åringen satt i tillsammans med tre personer i 20-årsåldern. När bilen körde in i en återvändsgränd på Censorsgatan och krockade med en sten på en innergård kom mördarna ikapp fordonet och sköt med automatvapen mot bilens ena sida.

19-åringen dödades och tre personer skottskadades. Dessutom träffade flera av skotten en närliggande lägenhet där en familj bodde. Skjutningen ägde rum vid 18-tiden och de familjer som vistades ute i området när skotten avlossades utsattes för livsfara. 

Den gripne 25-åringen är nu misstänkt för delaktighet i mordet. Utöver mordmisstankarna misstänks han för mordförsök och framkallande av fara för annan. 

– Han har varit anhållen i sin frånvaro i någon månad och nu har han kunnat gripas, säger åklagare Lars Wilhelmsson.

 

Mordet kopplas ihop med droghandel

Nu väntar flera förhör med 25-åringen. Utredarna ska också få in svar från den tekniska utredningen. Polis och åklagare misstänker att mordet har kopplings till knark- och vapenaffärer, skriver Skånska dagbladet. 

Sedan tidigare sitter en 21-årig man häktad för mordet och enligt Lars Wilhelmsson finns fler personer som är intressanta i utredningen, men han vill inte kommentera om ytterligare gripanden kan bli aktuella.

– Jag kan inte säga något om hur lång tid utredningen kommer att ta, säger Lars Wilhelmsson.

 

LÄS MER: En har avlidit efter skottlossning i Malmö