Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

23 nya dödsfall med corona i Skåne

Under torsdagen meddelade Karin Tegmark Wisell att totalt 6340 personer har avlidit till följd av coronaviruset i Sverige.
Foto: STELLA PICTURES/AVALON
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skånes smittskyddsläkare Eva Melander.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Smittvågen fortsätter i Skåne. 

På torsdagen rapporterar regionen 23 nya dödsfall med covid-19. 

Samtidigt har antalet som vårdas på intensiven ökat från 15 till 21 under det senaste dygnet. 

Antalet dödsfall till följd av covid-19 har ökat i Skåne från 327 till 350 enligt senaste siffrorna som region Skåne. Det finns dock en eftersläpning i statistiken över dödsfall, vilket innebär att rapporterade dödsfall inte behöver ha inträffat under det senaste dygnet. 

Samtidigt har antalet som intensivvårdas ökat från 15 till 21 under det senaste dygnet –efter att ha legat på en nivå runt 15 under en längre tid. Under smittoppen i våras vårdades som mest 24 coronapatienter på intensiven. 

Totalt vårdas 168 för covid-19 på de skånska sjukhusen, vilket är fem mer än dygnet innan. 

”Har ännu inte vänt”

Även antalet nya bekräftade fall ökar igen något efter en nedåtgående trend senaste dagarna. Det senaste dygnet rapporteras 637 nya bekräftade fall.  

Under onsdagen varnade smittskyddsläkaren Eva Melander för att dra några slutsatser av att antalet bekräftade fall gått ner under några dagar. 

– Vi har en pågående samhällssmittspridning och det har ännu inte vänt. Det är en allvarlig situation som vi är väldigt oroade för, konstaterade hon i pressmeddelandet. 

Nya dödsfall har också rapporterats in i Kronoberg och Blekinge. 

Ytterligare en person har dött i Blekinge, och totalt 21 personer har mist livet med covid-19 sedan pandemins start. Det senaste dygnet har 67 nya fall konstaterats och 10 personer vårdas på sjukhus. 

I Kronoberg har också ett nytt dödsfall rapporterats och antalet avlidna med covid-19 144. 38 personer vårdas på sjukhus. 

Victoriadagens grundare Kay Wiestål död i sviterna av covid-19

Wiestål blev 80 år gammal

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!