23-åringen greps i fredags, misstänkt för parkeringsmordet på Inger, 78. Foto: Christer Järeslätt
23-åringen greps i fredags, misstänkt för parkeringsmordet på Inger, 78. Foto: Christer Järeslätt

23-åringen begärd häktad

Publicerad
Uppdaterad
Vid 10-tiden på måndagen begärdes 23-åringen i Landskrona häktad på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död samt grov misshandel, uppger Lunds tingsrätt för Expressen.se.
Häktningsförhandlingen i tingsrätten hålls klockan 09.00 på tisdagen.
Vice chefsåklagare Göran Olsson gjorde vid 10-tiden på måndagen en muntlig framställning till rådman Lars Lindblad, som har jouren, vid domstolen i Lund.
- 23-åringen är begärd häktad på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp alternativt grov misshandel och grovt vållande till annans död samt grov misshandel, säger Lars Lindblad till Expressen.se.

Sitter anhållen hos polisen

Mannen sitter anhållen hos polisen i Landskrona och har tidigare suttit i arresten i Helsingborg.
- Åklagaren har begärt tillstånd att kunna ålägga den misstänkte med restriktioner beträffande kontakterna med omvärlden, säger Lindblad.
Domstolen ska på tisdagsmorgonen pröva frihetsberövandet och även de begärda restriktionerna.
Enligt mannens advokat Urban Jansson förnekar 23-åringen fortfarande brott.
Medger han några omständigheter?
- Jag kan inte gå in på sakomständigheterna, säger Jansson till Expressen.se.

En till man anhållen

Ytterligare en man, en 25-åring, sitter anhållen i ärendet. Han är på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling.
- Jag vill inte lämna ut namnet, dels av hänsyn till förundersökningssekretessen och dels av hänsyn till hans personliga förhållanden. Han är endast anhållen för närvarande, säger Lars Lindblad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag