Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

22-åringen erkänner: Körde in i demonstration

På söndagskvällen körde en bil in i en demonstration vid Migrationsverket i Malmö. Bilen var prydd med en nazistsymbol och den 22-årige föraren som körde bilen har erkänt dådet.
Foto: Mikael Nilsson

Under söndagen körde en bil in i en demonstration utanför Migrationsverket i Malmö.

Bilen var prydd med en nazistsymbol.

22-åringen som körde bilen har erkänt dådet, skriver Aftonbladet

Enligt SVT kände den ansvariga åklagaren inte till att hon har ärendet.

Under söndagen körde en bil in i en demonstration utanför Migrationsverket i Malmö. Bilen var prydd med en nazistsymbol och föraren körde ner demonstranternas plakat och flaggor. Efter att ha kört in i ett träd attackerade föraren demonstranterna med pepparsprej och han var beväpnad med två knivar.

Vid 23-tiden greps den 22-årige mannen som kört bilen. Han förhördes och samma natt släpptes han på fri fot. 

Har erkänt

Gruppen som befann sig utanför Migrationsverket består av irakier som demonstrerar för asylrätten. Under måndagen uppgav polisen att 22-åringen anmälts för flera brott: brott mot knivlagen, brott mot vapenlagen och hets mot folkgrupp. Händelsen utreds nu av polisens hatbrottsgrupp. 

Enligt Aftonbladet har mannen erkänt söndagens dåd. Han ska dessutom ha medgivit att han utsatt demonstrationen för ett liknande dåd dagen innan.

– Han säger att han gör det för att markera. Att han inte tycker att de ska vara i landet, säger förundersökningsledare Sandra Persson till tidningen.

Åklagaren kände inte till ärendet

När SVT söker den ansvarige åklagaren Linda Rasmussen känner hon inte till att ärendet ligger på hennes bord. Till sist hittar hon ärendet och säger att misstankarna endast gäller skadegörelse och framkallande av fara för annan.

– Jag kan inte se att det är hatbrottsmarkering kopplade till de här misstankarna, säger Linda Rasmussen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!