Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

22-åring misstänks ha mördat Karolin Hakim

Bilder ur Kalla fakta - ”Den skrämda staden” som sänds tisdag 1 december kl 21.00 i TV4 och kl. 06.00 i TV4 Play / C More
Karolin Hakim mördades i Malmö augusti 2019.
Foto: Privat / Privat
Bilder från platsen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Bilder från platsen.
Foto: JENS CHRISTIAN / JENS CHRISTIAN

En 22-årig man har anhållits misstänkt för mordet på Karolin Hakim i Malmö. 

Karolin Hakim sköts när hon höll sitt spädbarn i famnen.

– Vi menar att det är han som syns på filmen och bilderna som publicerats, det är den personen som skjuter Karolin Hakim, säger kammaråklagare Lisa Åberg.

 22-åringen har anhållits som på sannolika skäl för mord och mordförsök samt grovt vapenbrott. Det är den starkare misstankegraden. Det betyder att han troligen också begärs häktad, om åklagarens misstankar mot honom inte försvagas.

– Hans namn har figurerat i utredningen redan från början, sedan har han kommit att bli misstänkt och sedan har misstankarna stärkts, säger Lisa Åberg.

22-åringen avtjänar för närvarande ett fängelsestraff. För vilket brott vill Lisa Åberg inte avslöja. Men enligt uppgift till Kvällsposten avtjänar 22-åringen ett fängelsestraff för bland annat grovt vapenbrott.

- Han greps på anstalten, säger Lisa Åberg.

Senast på torsdag måste hon fatta beslut om hon ska begära honom häktad.

Bilden ett bevis 

Polisen lämnade ut denna bild till medierna och vädjade om tips. Bilden togs av en privatperson i samband med skottlossningen på Sergels väg. Polisen menar att mannen på bilden är mördaren – och att den visar den nu gripne 22-åringen.
Foto: Polisen

En tid efter mordet blev bilder och en film på en man med munkjacka som springer på Sergels väg offentliga. Polisen har visat bilderna på mannen med munkjackan för misstänkta i flera andra utredningar. 

Åklagaren och utredarna anser nu att mannen med munkjackan är den 22-årige mannen.

– Vi menar att det är han som syns på filmen och bilderna som publicerats,, säger kammaråklagare Lisa Åberg.

Nu måste åklagaren och polisen bevisa att den gripne 22-åringen faktiskt är personen på bilden – och att det var han som sköt Karolin Hakim. 

Sköts med sitt barn i famnen 

Sedan tidigare sitter en man häktad som misstänkt för medhjälp till mordet. Han misstänks ha skaffat fram mördarnas flyktbil, en Mercedes, som eldades upp kort efter mordet.

Flyktbilen har varit ett av polisens främsta spår i jakten på de män som den 26 augusti 2019 sköt på Sergels väg i Malmö. 

Hakim och hennes sambo hade precis lämnat sin bostad med sitt spädbarn och var väg till sambons bil när de blev beskjutna. Skytten sköt Karolin Hakim efter att hon, enligt vittnen, skrikit till honom ”vad håller ni på med?”. Hon höll då sitt barn i famnen.
Polisen har hört ett stort antal vittnen som fanns på Sergels väg den förmiddagen och även gjort beslag av kulor på platsen.

Kopplingar till Londonmord 

Fyra månader efter att Karolin Hakim mördats dödades en mångårig vän till hennes sambo i London, Flamur Beqiri, som tidigare bott i Malmö. Han sköts på julafton utanför sitt hem i en exklusiv stadsdel i London, inför ögonen på sin familj.

Polisen i Malmö och polisen i London samarbetar eftersom det finns misstankar att skjutningen på Sergels väg och mordet på Flamur Beqiri har ett samband.

En 22-årig man från Malmö sitter sedan flera månader häktad i London för att – förklädd till renhållningsarbetare – ha skjutit Flamur Beqiri. Samme 22-åring har förekommit som misstänkt i ett beställningsmord i Malmö.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!