Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

22 000 i böter för omkörning på E6

På E6 mellan Trelleborg och Malmö körde mannen om en ledig polisman i hög fart. Det kostar honom dryga böter. Foto: CHRISTER WAHLGREN
Efter förföljandet på motorvägen kunde mannen till slut stoppas. Foto: TOMAS LEPRINCE

Polismannen var på väg till jobbet när en bakomvarande bilist på E6 blinkade intensivt med helljusen.

Sekunderna senare blev polisen omkörd i mycket hög hastighet – under färden höll den andre föraren minst 160 km/h.

Det kostar honom dryga böter.  

Tidigt på morgonen den 4 mars i var en polis på väg till jobbet inne i Malmö. På E6 utanför Vellinge gjorde han en omkörning och upptäckte plötsligt att föraren av bilen bakom tutade med sina helljus.

Polismannen släppte fram bilisten och blev strax därpå omkörd i hög hastighet. Eftersom det gick så fort bestämde han sig för att följa efter.

”Tajt” omkörning i fel körfält på E6

Enligt Trelleborgs Allehanda var farten vid flera tillfällen uppe i över 160 km/h och enligt polismannen körde bilisten vid ett tillfälle även om en annan bilist i fel körfält. Omkörningen beskrivs av polisen som ”tajt”.

Jakten pågick en bra stund, först vid ett lager i Malmö stannade föraren och då kunde polismannen visa upp sin tjänstelegitimation.

I förhör påstår föraren att han var orolig eftersom han var förföljd och att han stannade vid lagret för att han visste att där fanns andra människor.

Tingsrätten sågar förklaringen och bedömer den som en efterhandskonstruktion.

Domstolen fäller mannen för vårdslöshet i trafik och dömer honom att betala 22 500 kronor för att ha ”brustit i omsorg och varsamhet genom att under en längre sträcka kört i hastigheter väsentligt högre än den föreskrivna”.