Brödkaveln togs i beslag av polisen. Foto: Sergey Skleznev
Brödkaveln togs i beslag av polisen. Foto: Sergey Skleznev

21-åring rånad och slagen – med kavel

Publicerad

En 21-årig man i Karlskrona överfölls två gånger på samma dag – av samma gärningsmän.

Först blev han rånad på sin mobiltelefon. Nästa gång han träffade på rånarna slog de honom med en brödkavel.

Polisen har tagit vapnet i beslag och männen är anhållna.

Riktigt vad som har skett och varför har polisen haft en smula bekymmer med att reda ut. Men i korta drag verkar det se ut så här:

Tidigt på eftermiddagen stoppas den 21-årige mannen av två andra män i Hoglands park i centrala Karlskrona. De går till angrepp och knuffar omkull honom. När han ligger ner på marken stjäl de hans mobiltelefon.

Senare på eftermiddagen stöter 21-åringen på samma män – i samma park. De hoppar på honom en gång till och slår honom med en brödkavel som de har med sig.

Slagen flera gånger

Han blir slagen flera gånger, både över bröstet och över den ena armen. Männen hotar honom också att han ska råka illa ut igen om han skulle få för sig att anmäla dem. Detta hindrar honom dock inte från att be polisen om hjälp.

Eftersom alla känner alla i sammanhanget kan han berätta vilka det är som har rånat och misshandlat honom. Två män på 33 och 42 år grips framåt sena eftermiddagen som misstänkta för rån samt övergrepp i rättsak. En brödkavel togs i beslag.

När polisen omhändertog de båda männen var 42-åringen iförd misstänkt nya kläder av känt märke. Så utredarna tog kontakt med den butik i Karlskrona som säljer de aktuella plaggen – och de hade fått motsvarande kläder stulna samma dag.

Därför misstänks 42-åringen även för stöld alternativt häleri. Båda männen anhölls omkring klockan 22.15.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag