Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

21-årig man misstänks för ny barnvåldtäkt

Den 21-årige mannen misstänks ha våldtagit en flicka i 5-årsåldern på en förskola i Kalmar län. Enligt häktningsbeslutet erkänner mannen brott. Under måndagen uppstod misstankar mot mannen om ännu en våldtäkt. Foto: Sanna Dolck

Den 21-årige man som misstänks ha våldtagit en femårig flicka på en förskola i Kalmar län är misstänkt för ytterligare en grov våldtäkt mot barn.

Mannen erkände under måndagens häktningsförhandling den första våldtäkten.

– Den andra är han ännu inte delgiven misstanke om, säger kommissarie Johan Bruun vid Kalmarpolisen.

21-åringen häktades under måndagsförmiddagen, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn. Han greps i fredags i sin bostad sedan det kommit in en anmälan om ett övergrepp mot en femårig flicka på en förskola i Kalmar län under torsdagen.

Mannen har varit praktikant på förskolan sedan några månader tillbaka och den misstänkta våldtäkten ska ha skett där.

Efter ett första förhör anhölls 21-åringen och under söndagen begärde åklagaren honom häktad.

Misstänkt för ny våldtäkt

Under häktningsförhandlingen vid Kalmar tingsrätt under måndagsförmiddagen, som ägde rum bakom stängda dörrar, medgav 21-åringen de faktiska omständigheterna och medgav häktning.

– Under häktningsförhandlingen gav mannen sin version av vad som hänt, och de uppgifterna stämmer överens med vad barnet sagt, säger åklagare Linda Caneus till Smålandsnytt.

Under måndagen blev det känt att 21-åringen misstänks för ytterligare en grov våldtäkt mot en jämnåriga flicka på samma förskola.

– I fredags hade förskolan ett möte där man informerade föräldrarna om vad som hänt, säger Johan Bruun. Sedan har någon förälder pratat med sin dotter och då framkom det uppgifter som gör att de tror att deras flicka utsatts för samma sak.

– När det övergreppet skulle ha skett är oklart, men det måste ju ha varit före den våldtäkt han är häktad för.

"Extra känslig"

Även den senaste anmälan har rubriceringen grov våldtäkt.

– 21-åringen har inte delgivits misstanke om den andra våldtäkten och är alltså inte hörd ännu, säger Johan Bruun. Vi har nu en grannlaga uppgift framför oss att reda ut det här på ett korrekt sätt. Det är ju alltid extra känsligt när det är små barn inblandade.