Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

21-årig man begärs häktad för mord på von Rosens väg

Här på Kistagallerian i Stockholm greps den 21-årige mannen. Han bar en skarpladdad pistol. Nu begärs han häktad för att ha mördat en man i Malmö den 16 juli.Foto: LENNART NILSSON / EXP
21-åringen misstänks ha skjutit ihjäl en 23-årig man på von Rosens väg den 16 juli i årFoto: Fritz Schibli

21-åringen var efterlyst av åklagare när han greps i Kistagallerian i Stockholm. Han bar då en skarpladdad pistol.

21-åringen misstänks ha skjutit ihjäl en 23-årig Malmöbo på von Rosens väg.

Mannen togs sent på tisdagseftermiddagen när han var i Kistagallerian i Stockholm. Han hade då varit anhållen i sin frånvaro i fyra dagar. Trots sin låga ålder har han ett omfattande brottsregister.

Kammaråklagare Lisa Åberg begärde i eftermiddag honom misstänkt för att den 16 juli i år ha skjutit ihjäl en 23-åring man på von Rosens väg i Malmö.

Häktningsförhandlingen hålls i morgon eftermiddag.

Mördaren körde moped

Samma dag som mordet inträffade dömdes 21-åringen i hovrätten för ringa narkotikabrott efter att ha tagits med tio ecstasytabletter.

21-åringen är bosatt i norrländsk stad. Han begärs också häktad som misstänkt för grovt vapenbrott.

Han misstänks ha hållit i mordvapnet när 23-åringen sköts ihjäl vid 21-tiden på kvällen. Mördaren ska ha haft en mopedhjälm och försvunnit på en moped.

Offret har tidigare dömts för brott och var känd av polisen.

Den 21-årige misstänkte mannen har tidigare vistats i Malmö och bland gjort inbrott i en gymnasieskola och stulit datorer. Vid samma tillfälle dömdes han också för bland annat misshandel.