Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

21-årig knarklangare begärs häktad för mord på öppen gata

Männen i bilen beskjöts med automatvapen, enligt vittnen. En av dem avled av sina skador.Foto: Fritz Schibli
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

En 21-årig man som dömts grovt vapenbrott och narkotikabrott begärdes i dag häktad som misstänkt för skjutningen på Censorsgatan i Malmö för snart två år sedan. 

Han har tidigare varit djupt involverad i handeln med narkotika i Malmö.
21-åringen greps när han skulle släppas från fängelse efter att ha avtjänat sitt senaste fängelsestraff, enligt Sydsvenskan. 

Skjutningen på Censorsgatan i Malmö den 25 september för två år sedan slutade med att en man avled av sina skador och tre personer skadades. Familjer som vistades ute i området utsattes för livsfara. Larmet om skjutningen kom till polisen cirka kl 18.25.

Männen som sköts körde en äldre Toyota och jagades av män på mopeder. Vittnen hörde ett stort antal skott.

– Någon har åkt dit och attackerat dem. Det handlar om 2-3 gärningsmän på 1-2 mopeder. Vi vet inte om männen i bilen var beväpnade, sa Claes-Arne Hermansson, som då ledde polisens utredning, till Kvällsposten vid en presskonferens.

Förhandling i eftermiddag

Efter två års utredning har kammaråklagare Neela Frisell och Malmöpolisen samlat så mycket information att hon anser sig kunna bevisa att 21-åringen deltog i skjutningen. 

21-åringen är sedan länge välkänd av Malmöpolisen och den senaste domen mot honom avslöjar att han varit djupt involverad i knarkhandeln i Malmö. 

Av domen framgår bland annat att han och hans dömda medbrottslingar förfogade över avsevärda summor. En av männen hade bland två Rolexklockor som tillsammans värderades till 250 000 kronor.

Häktningsförhandlingen mot 21-åringen hålls i eftermiddag. Han misstänks för mord, tre fall av mordförsök, framkallande av fara för annan och grovt vapenbrott.