Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

21-årig gängman misstänks för sprängattentat i Malmö

21-åringen som häktades i dag känd sedan tidigare av Malmöpolisen. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Tre timmar innan sprängningen på Norra Grängesbergsgatan i Malmö misstänks 21-åringen för att ha utsatt en eller flera personer för grov utpressning. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

En 21-årig man som greps i samband med sprängningen på söndagskvällen på Norra Grängesbergsgatan i Malmö häktades i dag

Men tingsrätten gick inte på åklagarens linje. 21-åringen häktades som misstänkt för försök till grov utpressning, inte för sprängningen.

Han greps redan tre timmar efter sprängningen, som inträffade kl 22.27,av polis. Klockan 01.00 noterade en polispatrull att man fått tag på honom.

LÄS MER: Hög explosion i Malmö – bombskyddet larmat

21-åringen är av de personer som finns högt upp på Malmöpolisens lista över gängkriminella som ska punktmarkeras.

Dömd flera gånger

Förutom att 21-åringen  misstänks för sprängningen på Norra Grängesbergsgatan misstänks han även för försök till grov utpressning vid 19-tiden samma kväll.

Tre timmar senare inträffade den kraftiga explosionen utanför en fastighet på Norra Grängesbergsgatan. I fastigheten finns bland annat en trafikskola och frisörsalong. Ingen person ska ha skadats vid explosionen.

Han har tidigare dömts för en rad brott.

Kräver skadestånd

21-åringen var en av de som förekom i utredningen av sprängningarna mot fastighetsbolaget Viktoria Park. Han figurerade bland annat i avlyssnade samtal där det diskuterades en bomb.

Han blev den 3 oktober i år avförd som misstänkt i en annan utredning som gällde grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. 21-åringen satt häktad en månad innan misstankarna mot honom avskrevs.

Han har nyligen begärt ersättning på 30 000 kronor av staten för att han satt häktad.