20-åringen misshandlades bland annat med en elpistol. Foto: Lasse Svensson20-åringen misshandlades bland annat med en elpistol. Foto: Lasse Svensson
20-åringen misshandlades bland annat med en elpistol. Foto: Lasse Svensson
Sex män och en kvinna sitter häktade för dådet i Karlskrona. Foto: Tomas LeprinceSex män och en kvinna sitter häktade för dådet i Karlskrona. Foto: Tomas Leprince
Sex män och en kvinna sitter häktade för dådet i Karlskrona.  Foto: Tomas Leprince

20-åring inlåst och torterad med elpistol

Publicerad

Sex män och en kvinna sitter häktade i Karlskrona som misstänkta för att ha utsatt en 20-årig man för en tortyrliknande misshandel med bland annat elpistol.

Flera av de inblandade har tidigare dömts för brott.

Offret hölls inspärrad i flera timmar i en lägenhet dit han lockats av de misstänkta.

Samtliga är misstänkta för att tillsammans ha utsatt 20-åringen för grov misshandel och hållit honom inspärrad under flera timmar i Karlskrona. Misshandeln ska ha inträffat mellan lördagen och söndagen i förra veckan.

– Det vi vet är att en person har hållits frihetsberövad under i vart fall minst tolv timmar i en lägenhet. Sen har den här mannen blivit kraftigt misshandlad på olika sätt, säger John Dagnevik, förundersökningsledare i en intervju med SvT.

Misshandeln ska ha skett på ett sådant sätt att det kan liknas vid tortyr vilket också antyds eftersom åklagaren valt att misstänka de inblandade för grov misshandel. Lägenheten där mannen hölls inspärrad fanns olika tillhyggen och en elpistol.

Tidigare dömda för brott

Flera av de misstänkta förekommer sedan tidigare i en rad brottsutredningar. De har dömts för narkotikabrott, misshandel, rån men även varit misstänkta för utpressning.

En av de häktade dömdes förra året efter att ha hittats utslagen i en hotellsäng. Han var så berusad att han tappat medvetandet. När ambulanspersonal försökte hjälpa honom spottade han en sjuksköterska i ansiktet.

Han har också dömts för ett rån mot en butik men berättade senare i förhör att hans minnesbild av vad som hänt var luddig på grund av berusning.

20-åringen som misshandlades ska ha lockats till lägenheten i Karlskrona där de misstänkta väntade på honom. Syftet ska ha varit att få honom att skaffa fram pengar.

När 20-åringen kom till sjukhus visade det sig att skadorna var så allvarliga att polisen inte kan höra honom förrän tidigast denna vecka. Han har bland annat opererats.

Polisen grep i början av veckan tre män som misstänkta för grov misshandel och olaga frihetsberövande. Men efterhand har allt fler personer pekats ut bland annat en kvinna i 50-årsåldern. Kvinnan är sedan tidigare känd av polisen för bland annat narkotikabrott och klädstölder på Åhléns i Karlskrona.

I fredags häktades ytterligare en personför inblandning. Det betyder att Karlskronapolisen för närvarande har sammanlagt sju misstänkta i den här utredningen.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag