18-årig man sköts ihjäl – polisen vill ha tips

Polisen spärrade av ett stort område på fredagen.
Foto: FRITZ SCHIBLI
Ingen person är gripen eller misstänkt.
Foto: FRITZ SCHIBLI

Den person som sköts ihjäl i ett koloniområde i Malmö har identifierats av polisen. Enligt uppgifter till Kvällsposten handlar det om en 18-årig man.

I nuläget finns dock ingen misstänkt för mordet – och polisen vädjar om tips från allmänheten för att lösa fallet.

– Minsta lilla kan vara en viktig pusselbit, säger Evelina Olsson vid polisen i Region syd.

Tidigt på fredagsmorgonen hittades den unge mannen död i Ärtholmens koloniområde i centrala Malmö. 

I stort sett halva koloniområdet spärrades av och polisen rubricerade händelsen som mord. Enligt uppgifter till Sydsvenskan sköts den unge mannen i huvudet, något som polisen inte kan bekräfta.

Polisen kunde under fredagen slå fast att brottet ägt rum på samma plats där kroppen hittades, men offret var då ännu inte identifierat.

”Försöker kartlägga hans sista tid”

Under lördagen meddelar polisen dock att det rör sig om en ung man över 18 år.

Enligt uppgifter till Kvällsposten handlar det om en 18-årig man, hemmahörande i Malmö. Dagen efter mordet har blommor och ljus placerats vid mordplatsen med hälsningar från vänner och andra sörjande.

Ingen person är i nuläget gripen eller misstänkt för mordet, men utredningen är i full gång.

– Vi försöker kartlägga hans sista tid i livet, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region syd och fortsätter:

– Vi samlar in vittnesuppgifter som finns. I det här läget pratar vi också med anhöriga och med vänner om vad de har för uppgifter, vem han har umgåtts med och vad han hade för planer för kvällen och så vidare.

Blommor och ljus har placerats vid platsen där tonåringen hittades mördad på fredagsmorgonen.
Foto: Dusan Marinkovic

Vill ha tips från kvällen och natten

Samtidigt är polisen i behov av tips från allmänheten, som kan ha sett eller hört något kring koloniområdet. Någon fastställd tidpunkt för mordet finns inte.

– Det är ett rätt så brett tidsperspektiv vi arbetar med, det handlar om tips från både kvällen, natten och tidig morgon. Har man sett något, reagerat på fordon eller personer kan det vara av värde. Minsta lilla kan vara en viktig pusselbit, säger Evelina Olsson vid polisen.

Den som har tips till polisen uppmanas att höra av sig via telefonnummer 114 14 eller polisens tipsformulär på deras hemsida.

TV: Det här vet vi om misstänkta dödsskjutningen i Malmö

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!