Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

18-årig man anhållen för skjutning – offret tiger

En 18-årig man är anhållen för torsdagens skjutning på Kronetorpsgatan i Malmö.

Den 20-åring som skadades i samband med händelsen vill inte medverka i polisens utredning.

– Det kan bero på någon form av hederskodex, att man lever utifrån sitt egna regelverk, säger Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö, till Sydsvenskan.

Det var på torsdagskvällen som en 20-årig man skadades i en skottlossning på Kronetorpsgatan i Malmö. Mannen fördes till sjukhus med lindriga skador och ska enligt uppgifter till Sydsvenskan ha blivit träffad i benet.

Tidigt på fredagsmorgonen, klockan 04.04, anhölls en 18-årig man misstänkt för mordförsök. Polisen väljer att inte kommentera anledningen till frihetsberövandet, men menar att observationer på brottsplatsen har kunnat hjälpa utredningen framåt.

– Vi skickade patruller efter att flera personer ringt in om skottlossning. En person greps efter midnatt och är nu anhållen, säger Nils Norling, presstalesperson för polisen i Malmö.

20-åringen tiger

Den skjutne 20-åringen är förtegen om händelsen och vill inte medverka i utredningen.

– Det är tyvärr inte helt ovanligt. Det kan bero på någon form av hederskodex, att man lever utifrån sitt egna regelverk. Det kan även bero på rädsla, eller att man helt enkelt inte vet vem som är skyldig, säger Norling till Sydsvenskan.

 

LÄS MER: En till sjukhus efter skjutning i Malmö

 

Eventuella övervakningsfilmer i området ska nu gås igenom av polis. Kameror kan ha fångat händelsen. Även gärningsmannen kan ha fastnat på kameran, på väg till eller från platsen där skjutningen ägde rum.

– Vi är i fas med att samla in information, förhöra vittnen och gå igenom filmer. Det är ett stort arbete att sålla informationen och skapa en bild om förloppet, säger Nils Norling.

”Blodspår på trottoaren”

Två skott ska ha hörts från gatan på torsdagskvällen, enligt vittnet Annika, som Kvällsposten har pratat med.

– Det lät lite mindre än ett automatvapen, som en pistol av något slag, säger hon.

I anslutning till händelsen ska en moped ha kört vid platsen. Det är en uppgift som enligt Nils Norling är intressant för polisen.

– Jag stod i fönstret och såg en svart bil komma samtidigt som det kom tre stycken på moped på andra sidan. Precis när de körde förbi kom den skjutna killen och sprang över gatan och hoppade in i bilen. Det är lite blodspår på trottoaren nu, säger Annika sent på torsdagen.

Intresserade av iakttagelser

Under arbetet som polisen genomför nu är man intresserade av iakttagelser och annan information som allmänheten kan ha.

– Vi är fortfarande intresserade av iakttagelser som gjorts i området under händelsen, säger Nils Norling till Kvällsposten.

Ser ni kopplingar till tidigare dåd i området?

– I nuläget ser vi inga kopplingar direkt. Men givetvis finns det en bakgrund till händelsen, detta är något som vi ska försöka få fram, säger Nils Norling.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!