Det var i samband med ett butiksrån som två män blev skjutna i fötter och ben. Foto: Jens Christian
Det var i samband med ett butiksrån som två män blev skjutna i fötter och ben. Foto: Jens Christian

Två personer anhållna för mordförsök på Bragegatan

Publicerad
Uppdaterad

Två personer har anhållits misstänkta för skottlossningen på Bragegatan i Seved, i fredags. 

Under onsdagen kunde ännu en person gripas, meddelade Nils Norling på torsdagens presskonferens.

De är nu misstänkta för grovt rån och försök till mord. 

Det var på fredagseftermiddagen som ett flertal maskerade gärningsmän rånade en butik på Bragegatan i Malmö. I samband med rånet sköts två män. Enligt vittnesuppgifter ska fyra män ha utfört rånet men polisen kan ännu inte bekräfta antalet.

– Men det ska ha varit flera gärningsmän, säger Nils Norling.

Flera uppringare larmade om skottlossning i stadsdelen Seved i Malmö. När polisen kom fram till platsen anträffades två skadade män som fick vård av polis i väntan på ambulans. 

Sköt butiksägaren

De skottskadade männen träffades i händer och fötter och fick vårdas på sjukhus för sina skador.

LÄS MER: Butiksägaren Ali, 49, sköts av rånarna – berättar själv

– Jag var inne på lagret på ett av kontoren när jag hörde att någon skrek. Jag gick ut i butiken och såg fyra personer. De skrek: "Var är pengarna, var är pengarna?" och sedan sköt han mig, först i ena foten, sedan i den andra, berättade butiksägaren Ali, 49, som blev allvarligt skadad och fick opererades på sjukhuset. 

Anhållen misstänkt för mordförsök

Minst två tomhylsor fanns på platsen och hur många skott som avlossades var inledningsvis oklart. 

Nu har en 18-årig man anhållits misstänkt för mordförsök och grovt rån.

– Han greps under förmiddagen i går och anhölls efter lunch, säger Nils Norling.

Ännu en person har anhållits

Under torsdagsförmiddagen meddelade Nils Norling att ännu en person har gripits. En man, född- 99 greps strax innan tio-tiden på onsdagen och anhölls efter lunch. 

– Vilken relation personerna har till varandra vet vi inte än, säger Nils Norling. 

Han är nu misstänkt för grovt rån och försök till mord. 

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag