Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

18-årig kvinna åtalas för våldtäkt mot pojke

Bilden på chefsåklagare Yvonne Rudinsson är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Foto: Lasse Svensson

En 18-årig kvinna misstänks ha förgripit sig på en minderårig pojke vid en skola i Växjö kommun.

Nu åtalas kvinnan för våldtäkt mot barn, skriver Smålandsposten.

Händelsen ska ha inträffat i början av juli, enligt Kronobergspolisens utredning. Den 18-åriga kvinnan misstänks ha haft oralsex med en minderårige pojken.

Under måndagen lämnades en stämningsansökan in till Växjö tingsrätt. Chefsåklagaren Yvonne Rudinsson skriver i sin stämning att det funnits all anledning att tro att 18-åringen förstod att pojken var under 15 år.

Fem vittnen

Kvinnan anhölls den 8 augusti och har sedan dess varit frihetsberövad. Hon kommer även fortsättningsvis vara häktad, åtminstone fram till rättegången.

Rättegången beräknas ta en heldag. Bland annat kommer ett två timmar långt videoförhör med den utsatte pojken att visas för domstolen. Även fem vittnen kommer att höras kring deras iakttagelser vid det tillfälle då brottet ska ha ägt rum.

Av hänsyn till de inblandade är hela förundersökningen sekretessbelagd, skriver Smålandsposten. Rättegången hålls den 9 september.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!