Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17-åring försökte köra på polisman

Dagens toppnyheter – inrikes

Polismannen i nordöstra Skåne försökte stoppa bilisten.

Men 17-åringen bakom ratten stannade inte utan körde mot polismannen – som tvingades hoppa undan för att inte bli påkörd.

Händelsen inträffade i höstas på en ort i Kristianstads kommun. Polismannen skulle stanna en bil för kontroll men föraren vägrade att stanna och gasade i stället i väg rakt mot polisen.

Föraren försvann från platsen men senare påträffades både fordonet och chauffören - en 17-åring som erkände att han kört. Han skulle bara ta mammans bil och åka för att tanka, var förklaringen till den olovliga körningen, skriver Kristianstadsbladet. 

Bytte kläder

I efterföljande förhör säger 17-åringen att han efter händelsen gjorde sig av med bilen och sprang hem för att byta kläder för att undvika att bli igenkänd.

Nu ställs tonåringen inför rätta. Han misstänks för försök till grov misshandel av polismannen. ”En livsfarlig gärning som kunde orsakat polismannen svår kroppsskada”, skriver åklagaren i stämningen enligt KB.

Tonåringen nekar till anklagelserna om försök till grov misshandel men erkänner såväl den olovliga körningen som att han underlät att stanna på polismans tecken.