Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17-åring dömd till sluten ungdomsvård

Tillsammans med ett gäng tvingade 17-åringen ner två flickor i köpcentret Leonards källare. 

Nu döms han till sluten ungdomsvård för grova sexuella övergrepp 

- Om han varit 21 hade han fått fyra års fängelse, skriver Malmö tingsrätt i domen.

De två flickorna stod och väntade vid bussen när 17-åringen och en av hans kompisar kom förbi. Pojkarna tvingade med sig flickorna till garaget i köpcentret Leonard i Malmö. Där väntade ett gäng på upp emot tio personer som omringade flickorna. Det var då övergreppen började, enligt domen från Malmö tingsrätt.

 Först började pojkarna ta på dem – men sedan blev flickorna nedtvingade till garagets källare, där de sexuella övergreppen bara blev värre. Med våld försökte pojkarna tvinga till sig sex och under en dryg halvtimmes tid var flickorna fångar och blev slagna med knytnävar och ett paraply. De blev också utsatta för en rad olika sexövergrepp men lyckades klara sig från fullbordade våldtäkter tack vare sitt våldsamma motstånd. Till slut lovade flickorna att ha sex bara de slapp vara i källaren. När de blev tagna tillbaka till köpcentrets garage lyckades de slita sig fria och gömma sig på en personaltoalett inne.


Chockade

 Den väktare som blev kallad till toaletten säger att flickornas kläder helt tydligt hade blivit rivna i och att de båda flickorna uppenbarligen var chockade. Väktaren lyckades få dem att ringa polisen. Båda flickorna berättade i rättegången att de mått dåligt och fått psykiatrisk vård efter händelsen.

 I mars dömdes en av pojkarna, en 15-åring, till åtta månaders sluten ungdomsvård för övergreppen. Och på onsdagen föll alltså domen mot den 17-åring som enligt flickorna var den som styrde över gänget. Hade han varit äldre hade inget annat än fängelse varit på tal, skriver tingrätten i domen, men på grund av sin låga ålder får han istället ett år och tre månaders sluten ungdomsvård. Han och den tidigare dömde 15-åringen ska också betala ut cirka 200 000 kronor i skadestånd till flickorna.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!