17-åring död efter våldsam bilolycka på Själland

Publicerad

En 17-årig pojke omkom i en våldsam bilolycka på Själland.

Yterligare sex unga män befann sig i bilen och flera av dem slungades ut ur fordonet.

– De har troligtvis inte haft bilbälte på sig, säger Arne Aabech, vakthavande befäl vid polisen på Mitt- och Västsjälland till Ekstrabladet. 

 

Det var på sena onsdagskvällen som den 17-årige pojken och hans sex kamrater, samtliga i 16-19 år gamla, körde av vägen med en bil strax söder om den lilla staden Höjby på Själland.

– Den unge mannen dödförklarades vid ankomsten till sjukhuset, säger Arne Aabech till Ekstrabladet.

Ytterligare en av medpassagerarna är allvarligt skadad medan tre har fått lindriga skador och en klarade sig helt oskadd.

Flera slungades ut ur bilen

Det är fortfarande oklart hur olyckan gick till men av någon anledning ska den ha kört vägen.
– Det enda vi vet just nu är att de kom körande på vägen och föraren miste kontrollen över bilen, säger Arne Aabech.

Bilen ska ha voltat flera gånger.

– Några av dem slungades ut ur bilen, säger Arne Aabech till Ekstrabladet. 

Sju ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till platsen.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag