En 17-årig pojke är nu anhållen misstänkt för mordförsök på en 32-årig man på ett flyktingboende i Västervik. Foto: Caroline Petersson
En 17-årig pojke är nu anhållen misstänkt för mordförsök på en 32-årig man på ett flyktingboende i Västervik. Foto: Caroline Petersson

17-åring anhållen för mordförsök på boende

Publicerad

En 17-årig pojke är nu anhållen misstänkt för mordförsök på en 32-årig man på ett flyktingboende i Västervik.

– Förhör kommer att ske under dagen, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen Region syd.

En 17-årig pojke är anhållen misstänkt för mordförsöket på en 32-årig man på ett flyktingboende i Västervik.

32-åringen ska ha blivit knivskuren i magen och i nacken. Det var vid 21-tiden på tisdagskvällen som den skadade mannen kom in till akutmottagningen i Västervik.

Polisen misstänker att 32-åringen blivit knivskuren i sin bostad.

– Ja, det har skett på förläggningen, säger P-O Jansson, inre befäl på polisen i Kalmar.

Brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning och den knivskurnes kläder beslagtogs.

Bakgrunden till attacken är ännu inte känd.

En 17-årig pojke som också bor med sin familj på flyktingboendet greps i närheten, strax innan klockan 23 på tisdagskvällen, misstänkt för mordförsök.

Under natten anhölls 17-åringen av jouråklagare och utredningsarbetet fortsätter under dagen.

– En 17-åring är anhållen misstänkt för mordförsök, det finns inga andra frihetsberövade i nuläget, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisen Region syd.

Allvarligt skadad

– Vi har haft ett kortare inledande förhör, men inget djupare, det kommer att ske under dagen, säger Jimmy Modin.

Enligt uppgifter från Vt.se är 32-åringen allvarligt skadad och inlagd på intensivvårdsavdelningen.

Än så länge finns inte någon information om relationen mellan den knivskurne mannen och den misstänkte pojken.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag