Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

16-åringen dömdes för barnvåldtäkt - vill bli fri

Den 16-årige mannen överklagar den fällande domen till Högsta domstolen. Foto: Magnus Jönsson

16-åringen från Klippan dömdes i december förra året för att vid två tillfällen ha våldtagit en åttaårig pojke.

Nu överklagar han domen till Högsta domstolen.

16-åringens försvarsadvokat påpekar i överklagandet att han inte har haft möjlighet att korsförhöra den yngre pojken.

Kvällsposten har tidigare skrivit om 16-åringen. Ärendet uppdagades när den åttaårige pojken berättade för sin mamma att han hade ont. Hon tog med honom till barnavårdscentralen där sjuksköterskan noterade att han hade skador som tydde på övergrepp.

I förhör berättade senare åttaåringen på ett detaljerat sätt om våldtäkterna och på vilka platser de hade skett. 16-åringen dömdes mot sitt nekande för tre fall av våldtäkt i Helsingborgs tingsrätt.

Överklagar hovrättens dom

Hovrätten ansåg dock att offrets uppgifter i ett av fallen inte är tillräckliga för en fällande dom och dömde därför i december 16-åringen för två fall av grov våldtäkt mot barn. Tillsammans med andra brott dömdes han till sluten ungdomsvård i nio månader och 180.000 kronor i skadestånd för våldtäkterna.

Nu överklagar 16-åringen domen till Högsta domstolen. I överklagan skriver hans försvarsadvokat att det krävs en prövning av vilken stödbevisning som behövs till en målsägandes berättelse. Försvarsadvokaten påpekar också att han inte har haft möjlighet att korsförhöra den yngre pojken.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!