Foto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE

16-åring lurad av rånare: "Kördes runt i timmar"

Publicerad

Den 16-årige pojken blev inlurad i rånarnas bil.

Han ombads stänga av säkerhetsfunktionerna på sin mobiltelefon och kördes sedan runt i Malmö i två timmar.

Nu utreds händelsen som rån och människorov.

16-åringen skulle i fredagskväll hem till en kompis i Limhamn när två män bad honom att följa med in i deras bil.

– De begärde att han skulle stänga av vissa säkerhetsfunktioner, därför körs han runt i bilen så för att de skulle komma åt hans telefon, säger Lars Förstell, presstalesperson på polisen.

"Vill prata närmre med honom"

Exakt hur pojken blev inlurad vet polisen inte ännu, men enligt anmälan kördes pojken därefter runt i Malmö i nästan två timmar in han till slut släpptes av i Hyllie. Därifrån lyckades han ta sig hem på egen hand. Händelsen utreds, enligt Sydsvenskan, som rån och människorov.

Pojkens mamma anmälde händelsen under onsdagen och polisen försöker nu komma i kontakt med pojken.

– Vi har försökt komma i kontakt med målsägande men har inte lyckats ännu. Vi hoppas få möjlighet att prata närmare med honom, säger Lars Förstell till Sydsvenskan.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag