Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16-åring häktad för mordförsök

På fredagen häktades 16-åringen i Lunds tingsrätt.Foto: TOMAS LEPRINCE

På onsdagen knivhöggs en 17-åring i Hörby.

En 16-åring och en minderårig pojke greps senare samma kväll. 

På fredagen häktades 16-åringen.

– Han är häktad, misstänkt på sannolika skäl till försök till mord, säger åklagare Emma Adolfsson.

Klockan 16.50 på onsdagen hittades en misshandlad och skadad 17-åring i Hörby. Han ska ha haft stickskador efter en kniv. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men ska inte ha varit livshotande skadad. 

En timme efter att 17-åringen anträffats greps två pojkar, en 16-åring och en minderårig.

– De greps i anslutning till brottsplatsen, säger Henrik Johansson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Två gripna

16-åringen anhölls några timmar senare. På grund av sin låga ålder blev den minderårige pojken i stället omhändertagen av socialtjänst.

– Han är så ung min kille så jag kan inte kommentera någonting med tanke på hans låga ålder, säger Peter Olofsson, målsägarbiträde till den minderåriga pojken. 

Under fredagsförmiddagen förhördes 16-åringen. Han är sedan tidigare känd av polisen och är bland annat dömd för två fall av misshandel.

– Jag har inte hört från utredarna vad han sagt i förhör, men som jag har förstått det känner han och offret till varandra sedan innan, säger Henrik Johansson.

Häktades

Senare på fredagen häktades 16-åringen i Lunds tingsrätt. Åklagare Emma Adolfsson leder förundersökningen men vill inte kommentera fallet.

– Han är häktad, misstänkt på sannolika skäl till försök till mord. Hur han ställer sig till misstankarna får hans försvarare svara på. Jag lämnar inga övriga kommentarer, säger åklagare Emma Adolfsson.

Kvällsposten har sökt 16-åringens försvarare för en kommentar.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!