Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16-årig pojke döms för sexualbrott mot 13-åring

Döms till ungdomstjänst och skadestånd.

En 16-årig pojke i Halland döms för sexuellt ofredande, sexuellt övergrepp mot barn och försök till våldtäkt mot barn, skriver Hallandsposten.

Händelsen inträffade på ett badhus i slutet av mars i år. Enligt åtalet ska han bland annat ha fört en 13-årig flickas hand till sitt kön, dragit undan bikinitrosorna på henne och försökt att ha sex med henne.

När polisen kom till platsen hittade de en penissprej, ett slags sexhjälpmedel, i hans ficka. 16-åringen hävdade då att han hittat den.

Flickans berättelse stöds av utredningen och bedöms som trovärdig av tingsrätten. På grund av sin låga ålder döms inte pojken till något fängelsestraff utan till ungdomsvård och 70 timmars ungdomstjänst. Han ska också betala skadestånd på sammanlagt 75 000 kronor till flickan för kränkning samt sveda och värk.