Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

16-årig flicka döms efter Snapchathot

Den 16-åriga flickan döms för att ha hotat pojken via appen Snapchat.

Den nu 16-åriga flickan var misstänkt för att ha stulit cider under en hemkunskapslektion på skolan. Nu döms hon för övergrepp i rättssak efter att ha hotat en skolkamrat som avslöjade henne för rektorn.

"Du är död", löd meddelandet som skickades till pojkens Snapchat tillsammans med en bild på kallelsen som flickan fått från polisen.

I domen framgår det att pojken tog så illa vid sig att han inte vågade gå ut under en månad efter hotet. Utöver hotet på Snapchat har flickan, som var 15 år vid tiden för brottet, också skickat hotfulla meddelanden till pojkens Facebook. När pojkens pappa bad flickan att sluta kontakta hans son fick han också ta emot hotfulla svar.

"Ge du mig hur många anmälningar du vill du kommer inte komma ut levande", svarade flickan och fortsatte konversationen med att kalla pappan för både "en liten bitch" och "golare".

Nekar till hoten

Flickan erkänner att hon "kollat snett" på pojken när hon mötte honom i skolan och hon erkänner också att hon skickat meddelandet till hans Snapchat. Hon nekar dock till att vara den som hotat pojken och hans pappa via Facebook.

- Jag var så arg att jag inte kunde kontrollera min ilska, säger flickan i förhör och tillägger att hon har aggressionsproblem.

Hon hävdar dock att hon absolut inte menade allvar med sina hot.

Lunds tingsrätt anser att händelsen inneburit ett allvarligt angrepp på pojkens personliga integritet och att den nu dömda flickan ska betala 5000 kronor i skadestånd för den kränkning han utsatts för. Det brott flickan döms för skulle medföra ett fängelsestraff på minst en månads fängelse om hon var över 21 år, men då hon bara var 15 år vid gärningstillfället blir straffet 25 timmars ungdomstjänst.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!