Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

150 berörs när mottagning för missbrukare stängs ner

Andra inrikesnyheter från i dag.
Capio stänger sina mottagningar i både Landskrona och Helsingborg, skriver HD.Foto: Håkan Sandbring/TT / HÅKAN SANDBRING

Capio stänger sina mottagningar i både Landskrona och Helsingborg, skriver HD.

Enligt tidningen berörs 150 patienter.

– Vi har haft en utmaning med att rekrytera medarbetare, och även problem med chefsrekrytering, de senaste åren, säger Maria Bejhem, vd för Capio psykiatri till tidningen. 

LARO-mottagningar, som står för läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, erbjuder behandling för personer som behöver hjälp med sitt missbruk.

Totalt finns det fem mottagningar i Helsingborg – men nu stängs en av dem, Capio, rapporterar HD. Samma öde går mottagningen i Landskrona till mötes.

90 patienter berörs i Helsingborg, och 60 patienter i Landskrona. 

Socialförvaltningen i Helsingborg har kritiserat stadens mottagning, efter feedback från klienter, för att bland annat ha delat ut medicin som på ”löpande band”, samt att inga möten eller samtal äger rum, skriver HD.

– Vi har haft en utmaning med att rekrytera medarbetare, och även problem med chefsrekrytering, de senaste åren, säger Maria Bejhem, vd för Capio psykiatri. 

Capio i Helsingborg och Landskrona stängs

Maria Bejhem bemöter inte kritiken och menar att patienterna har bemötts på ”tilltänk sätt”. 

– Avvikelsen är mottagen och hanteras av Capio i dialog med Region Skåne, säger hon som svar på kritiken. 

De berörda patienterna kan söka sig till andra mottagningar där det finns plats, skriver HD.