Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15-åringen begärs häktad för mordförsök

Kustbevakningens dykare fortsatte att undersöka samma damm i Pildammsparken som undersöktes i går. Dykarna letar troligen efter ett vapen som har använts i samband med att en snöröjande vaktmästare sköts med flera skott.
Foto: FRITZ SCHIBLI
Källaringången där vaktmästaren sköts.
Foto: Fritz Schibli
En vaktmästare sköts i Malmö under natten mot onsdagen. Enligt arbetsgivaren var mannen ute och jobbade i sällskap av en nära anhörig när han sköts och skadades allvarligt.
Foto: FRITZ SCHIBLI

15-åringen begärdes i dag häktad som misstänkt för mordförsöket på vaktmästaren som sköts med minst fem skott när han skulle salta gångbanor och röja snö i Malmö.

Samtidigt fortsätter dykare leta efter ett vapen i Pildammsparken. 

Häktningsförhandlingen hålls på lördag förmiddag.


Kustbevakningens dykare fortsatte på fredagen att söka i den damm i Pildammsparken som ligger närmst flerfamiljshusen mellan Kronborgsvägen och Roskildevägen där vaktmästaren sköts.

En av polisens hundförare spårade dit och polisen misstänker att något kastats i dammen, troligen vapnet som användes vid mordförsöket på vaktmästaren.

Har livshotande skador

Vaktmästaren sköts bakifrån med cirka fem skott natten mot onsdagen när han kom till en bostadsrättsfastighet vid Pildammsparken för att salta gångbanor. Han hade parkerat företagets bil och skulle gå för att hämta en maskin. 

Han flydde till en källare där han hittades svårt skadad. Han vårdas på neurokirurgiska kliniken i Lund. En kula ska ha träffat honom i nacken.

– Läget är oförändrat. Hans skador är fortfarande livshotande, säger Klas Andersson på Region Skånes pressjour.

Nekar till brott

Efter att kammaråklagare Åsa Kristensson anhållit en15-åring på sannolika skäl misstänkt för mordförsök har hon och polisen lagt locket på hela utredningen. Han greps tidigt på onsdagsmorgonen, cirka sex timmar efter att vaktmästaren skjutits. Polisen gick in i en lägenhet och slog in ytterdörren och genomförde en husrannsakan.

15-åringen fick under onsdagen en offentlig försvarare, Sophie Palmgren Paulsson, och har förhörts tillsammans med henne. 15-åringen nekar till brott.

Han har tidigare förekommit i en utredning av bilinbrott. Han var då 14 år och blev inte åtalad på grund av sin låga ålder. En äldre kamrat som greps samtidigt fälldes för ett av bilinbrottet men när 15-åringen förhördes nekade han till alla misstankar. 

Han är inte tidigare dömd för något brott men har enligt polismästare Stefan Sintéus rört sig i kriminella kretsar.


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!