Foto: / MIKAEL NILSSON
 Foto: / MIKAEL NILSSON

Tonåring häktas misstänkt för mord

Publicerad

Den pojke som ska ha huggit en 17-åring på ett gym i Ängelholm har häktats, enligt Helsingborgs Dagblad.

Han är på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Den 15-årige pojken greps cirka en halvtimme efter att en 17-åring pojke huggits i ett omklädningsrum på Friskis&Svettis i Ängelholm. 

Inledningsvis var pojken misstänkt för grov misshandel, men eftersom 17-åringen dog till följd av sina skador dagen efter ändrades brottsrubriceringen. 

Pojken har under hittills nekat till anklagelsen om mord.

– Min klient förnekar brott, säger Olof Wettermark, 15-åringens försvarsadvokat. 

Men enligt åklagaren är bevisen mot honom starka. Bland annat finns vittnen till händelsen, skriver Helsingborgs Dagblad. 

Började bråka

Enligt polisen började tonåringarna bråka i omklädningsrummet – ett bråk som urartade och slutade med att 15-åringen ska ha huggit offret med ett stickvapen. 

Nu har 15-åringen häktats misstänkt för mord.

– Tingsrätten gjort sin bedömning som ledde fram till häktning. Det rör sig om en mycket ung påstådd gärningsman och det var det som möjligen kunde få tingsrätten att tveka lite grann, säger Olof Wettermark.

"Risk att han påverkar utredningen"

Det är inte känt om häktningsbeslutet kommer att överklagas.

– Jag ska träffa honom i morgon för att ha en genomgång av hela målet. Sedan får vi se hur det blir, säger Olof Wettermark.

Att en så ung häktas är ovanligt. Rådmannen i Helsingborgs tingsrätt, Jonas Lindgren, förklarar för Helsingborgs Dagblad.

– Man fann att det var sannolika skäl att misstänka att han har begått det här brottet – men för att han skulle bli häktad krävs synnerliga skäl för att han är så ung. Det är då brottets allvar och att det finns risk att han kunde påverka utredningen som har påverkat. Dessutom kunde socialtjänsten inte hitta ett säkert boende, därför kommer han att sitta i häkte.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag