Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tonåring häktas misstänkt för mord

Foto: / MIKAEL NILSSON

Den pojke som ska ha huggit en 17-åring på ett gym i Ängelholm har häktats, enligt Helsingborgs Dagblad.

Han är på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Den 15-årige pojken greps cirka en halvtimme efter att en 17-åring pojke huggits i ett omklädningsrum på Friskis&Svettis i Ängelholm. 

Inledningsvis var pojken misstänkt för grov misshandel, men eftersom 17-åringen dog till följd av sina skador dagen efter ändrades brottsrubriceringen. 

Pojken har under hittills nekat till anklagelsen om mord.

– Min klient förnekar brott, säger Olof Wettermark, 15-åringens försvarsadvokat. 

Men enligt åklagaren är bevisen mot honom starka. Bland annat finns vittnen till händelsen, skriver Helsingborgs Dagblad. 

Började bråka

Enligt polisen började tonåringarna bråka i omklädningsrummet – ett bråk som urartade och slutade med att 15-åringen ska ha huggit offret med ett stickvapen. 

Nu har 15-åringen häktats misstänkt för mord.

– Tingsrätten gjort sin bedömning som ledde fram till häktning. Det rör sig om en mycket ung påstådd gärningsman och det var det som möjligen kunde få tingsrätten att tveka lite grann, säger Olof Wettermark.

"Risk att han påverkar utredningen"

Det är inte känt om häktningsbeslutet kommer att överklagas.

– Jag ska träffa honom i morgon för att ha en genomgång av hela målet. Sedan får vi se hur det blir, säger Olof Wettermark.

Att en så ung häktas är ovanligt. Rådmannen i Helsingborgs tingsrätt, Jonas Lindgren, förklarar för Helsingborgs Dagblad.

– Man fann att det var sannolika skäl att misstänka att han har begått det här brottet – men för att han skulle bli häktad krävs synnerliga skäl för att han är så ung. Det är då brottets allvar och att det finns risk att han kunde påverka utredningen som har påverkat. Dessutom kunde socialtjänsten inte hitta ett säkert boende, därför kommer han att sitta i häkte.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!