Rigshospitalet i Köpenhamn. Foto: STEFAN LINDBLOM/ / STELLA PICTURESRigshospitalet i Köpenhamn. Foto: STEFAN LINDBLOM/ / STELLA PICTURES
Rigshospitalet i Köpenhamn. Foto: STEFAN LINDBLOM/ / STELLA PICTURES
Foto: / TT NYHETSBYRÅNFoto: / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: / TT NYHETSBYRÅN

14-åring tog medicin på fest – dog direkt

Publicerad

De två 14-åringarna, en pojke och en flicka, ville testa den receptbelagda medicinen. Det fick ödesdigra konsekvenser.

Pojken dog direkt och flickan kämpar för sitt liv på sjukhuset. 

Nu är en 40-årig kvinna anhållen – misstänkt för dråp.

Köpenhamnspolisen har anhållit en 40-årig kvinna i anslutning till en 14-årig pojkes död i helgen, uppger Ekstrabladet. Kvinnan misstänks för dråp och är sedan tidigare känd av polisen från den danska huvudstadens narkotikamiljö.

Händelsen inträffade under natten till söndagen i stadsdelen Østerbro i Köpenhamn. Larmet inkom klockan 01.47. Den 14-årige pojken ska tidigare under natten ha befunnit sig i den 40-åriga kvinnans lägenhet tillsammans med sex andra ungdomar.

Enligt polisen har lägenheten fungerat som en slags samlingsplats för socialt belastade ungdomar – och i helgen låg det framme ett antal receptbelagda läkemedel.

https://twitter.com/KobenhavnPoliti/status/973184959790936064

14-årig pojke dog direkt

Efter att ha testat den receptbelagda medicinen fick den 14-årige pojken och en jämnårig flicka hjärtstopp. Medan flickans liv gick att rädda avled den unge pojken direkt.

Han var enligt Ekstrabladet redan död när ambulanssjukvårdarna kom till platsen.

Flickan vistas nu på Rigshospitalet, där hon är i ett kritiskt tillstånd och ligger i koma. 

Enligt tidningen BT framgår det inte exakt vilket läkemedel det är som ungdomarna har tagit, men det rör sig om receptbelagd medicin tillhörande flickans mamma.

Polisen har under måndagen arbetat med att utreda händelseförloppet och en obducering kommer att ske för att klarlägga dödsorsaken.

Den 40-åriga kvinnan som anhölls och misstänks för dråp och för att ha försatt en person i ett hjälplöst tillstånd kommer att förhöras under tisdagen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag