14-årig flicka gick till attack mot polis

Publicerad

En 14-årig vandaliserade en polisbil i Malmö – och gick därefter till attack mot polispatrullen, skriver Sydsvenskan.

Hon ska ha sparkat, slagit och spottat på poliserna.

– Hon var väldigt dum. Slogs och sparkades, säger Mats Attin, inre befäl vid polisen i Malmö till Sydsvenskan.

Polispatrullen hade parkerat bilen i närheten av ett lägenhetshus och lämnade vid 01-tiden på söndagen platsen till fots.

När de kom tillbaka var polisbilen till viss del sönderslagen – och en tonårsflicka var i full färd med att fortsätta förstöra fordonet. 

– Hon har lyckats förstöra det mesta som går att förstöra utsidan av en polisbil, säger Mats Attin till Sydsvenskan.

Sparkade och slog

Den 14-åriga flickan vägrade till en början uppge sitt namn och vill till en början inte prata med poliserna överhuvudtaget. Varför hon vandaliserade polisbilen är okänt. 

– Hon bara spottade på dem, säger Mats Attin, som reagerar på att en ung person är ute ensam i Malmö mitt i natten.

Flickan är nu misstänkt för både grov skadegörelse och våldsamt motstånd, enligt Sydsvenskan. Hon hade dessutom en kniv på sig och är därför misstänkt för brott mot knivlagen.

Efter den 14-flickans attack kontaktade polisen hennes föräldrar som hämtade henne. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag