Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

13-årig bilförare stoppad av polis

Det var vid en rutinkontroll vid midnatt under torsdagen som upptäckten gjordes. En 13-årig pojke satt bakom ratten och hans mamma satt på passagerarsätet, rapporterar Hd.se.

Bilen stoppades på Drottninghögsvägen i Helsingborg vid midnatt. Polisen upptäckte då att bilföraren var en 13-årig pojke. På passagerarsätet bredvid satt hans 34-åriga mamma.

En anmälan om olovlig körning och tillåtande av olovlig körning är upprättad.

– Pojken är ju inte straffmyndig, så det som kan bli aktuellt är punkten om tillåtande av olovlig körning för mammans del, säger Nils Norling, pressinformatör hos Skånepolisen, till Hd.se.

I förra veckan påträffades en annan 13-årig bilförare i samband med ett rånförsök utanför Eslöv där tre pojkar var inblandade. 13-åringen som körde bilen som trion försökte fly i är misstänkt för olovlig körning och vårdslöshet i trafik. Ärendet kommer att lämnas över till de sociala myndigheterna.