Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

11-åring gravid – man döms för tre våldtäkter

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige.
En 20-årig man våldtog en 11-årig flicka. Foto: TT NYHETSBYRÅN

En 20-årig man döms till tre års fängelse och utvisning för våldtäkt mot en 11-årig flicka.

Enligt lokala medier blev flickan gravid vid två tillfällen.

Övergreppen startade under sommaren 2018 och fortsatte fram till att mannen greps i juli i år. 

I september i år åtalades den 20-årige mannen för fyra fall av våldtäkt mot barn. Exakt var övergreppen skett är oklart, men enligt åklagare Lena-Marie Bergström ska åtminstone ett ha skett i Sydsverige.

Vid brottstillfällena var flickan 11 och 12 år gammal och vid de två första tillfällena blev hon gravid, skriver både SVT Blekinge och Blekinge läns tidning. En rättsmedicinsk undersökning har visat att 20-åringen är pappan. 

Och nu har han dömts till tre års fängelse och utvisning för tre våldtäkter mot barn. Han ska också betala 235 000 kronor i skadestånd till flickan. 

Den fjärde påstådda våldtäkten frias han för.

Förekom inget våld

Målsägande har i förhör berättat det varken förekommit våld eller tvång vid samlagen, utan att de haft en relation. Men eftersom offret är minderårigt krävs inget våld eller tvång för att mannen ska dömas för våldtäkt mot barn. 

Den nu dömde mannen hävdade att han inte visste om att flickan var under 15 år gammal. Men enligt tingsrätten har mannen erkänt att han sett henne gå i sjunde klass. Dessutom kände han hennes syskon. 

Ladda ner Kvällspostens app!
Våldtäkt – ett allvarligt sexualbrott.