Mildred Andersson 104 gillar geléhallon och korsord. Foto: Anna Karolina PerssonMildred Andersson 104 gillar geléhallon och korsord. Foto: Anna Karolina Persson
Mildred Andersson 104 gillar geléhallon och korsord. Foto: Anna Karolina Persson
Mildred avslöjade inför sin födelsedag att hennes recept på ett långt liv är att lösa korsord och att äta en påse geléhallon om dagen. Foto: Ulf RydMildred avslöjade inför sin födelsedag att hennes recept på ett långt liv är att lösa korsord och att äta en påse geléhallon om dagen. Foto: Ulf Ryd
Mildred avslöjade inför sin födelsedag att hennes recept på ett långt liv är att lösa korsord och att äta en påse geléhallon om dagen. Foto: Ulf Ryd

104-åriga Mildreds tips för ett långt liv

Publicerad

Mildred Andersson som föddes i Brooklyn för 104 år har det perfekta receptet för att få ett långt liv: att ta en dag i taget – och äta mycket geléhallon.

– Något måste man ju ha att suga på, säger hon till Kvällsposten.

I lördags firade Mildred Andersson från Lagan sin 104:e födelsedag. Själva kalaset hölls i söndags hemma i Mildreds lägenhet.

– Ja, jag kan ju inte ta mig någonstans. Jag ligger mest och vilar men det ringer ju hela tiden, säger födelsedagsbarnet.

Det var 16 personer som kom för att fira 104-åringen, bland annat hennes två barn och andra nära och kära.

– Till och med kyrkoherden var här! Vi åt smörgåstårta och fastlagsbullar och drack kaffe.

Bott i samma hus i 47 år

Mildred avslöjade inför sin födelsedag att hennes recept på ett långt liv är att lösa korsord och att äta en påse geléhallon om dagen.

– Och att ta en dag i taget, säger hon till Smålänningen.

Redan 1969 flyttade Mildred in i det nybyggda hyreshuset i centrala i Lagan. Där bor hon än i dag – 47 år senare.

Om att ha haft ett så långt liv säger hon:

– Ja, det blev så. Jag tänker inte tillbaka på livet så mycket men det som har varit bra är väl att man har kunnat jobba så mycket. Jag har ju varit inom lantbruk och på Hårds gardiner, säger hon till Kvällsposten.

Född i New York

Men Mildreds resa började i Amerika, innan första världskriget.

Det var den 6 februari år 1912, i Brooklyn, New York, som hon för första gången såg dagens ljus. Hennes mor hade tagit arbete som piga i USA.

När Mildred var fyra år återvände mamman till Sverige och Mildred kom att växa upp som fosterbarn hos en änka på Bolmsö.

Så småningom träffade Mildred kärleken, blev gift och fick tre barn. Två av dem är i livet, och de var givetvis med och firade sin mor. Sonen Tomas Andersson, som bor i Ljungby, ser efter sin 104-åriga mamma.

– Hon klarade sig länge helt själv. Men när hon blev 99 år ordnade vi hemtjänst, säger han till Smålänningen.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag