Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

102-åriga Matador-skaparens sommarvurpa: ”Ihopskruvad”

Lise Nörgaard, 102, är en av författarna bakom Matador, den största danska tv-succén. Här tillsammans med Sonja Richter som hade huvudrollen i musikalversionen. Foto: GUGGE ZELANDER
Festligt när Matador blev musikal. Lise Nørgaard centrum förstås. Foto: GUGGE ZELANDER

Ett glas rosé i den ljumna sommaraftonen låter ju himla mysigt. 

Men för Lise Nørgaard, författaren bakom tv-succén Matador, gick det inte alls bra. Kvällen slutade på sjukhus. 

– Rosévinet flög i luften och jag låg på marken. Vinglaset höll märkligt nog men jag hade problem med att resas mig, säger 102-åringen. 

Det är ofta när man har det som bäst som olyckan plötsligt slår till. Det var precis det som hände Lise Nørgaard, 102, tidigare under sommaren. 

Nørgaard, som är känd för att vara författaren bakom den otroliga tv-succén Matador, berättar för Billedbladet

– Det var den skönaste kvällen, och jag skulle unna mig mitt dagliga glas rosé och njuta av det ute på altanen. Men så snubblade jag, och jag förstod direkt att något gick fel. 

Det var en rejäl vurpa som 102-åringen åkte på.

– Rosévinet flög i luften och jag låg på marken. Vinglaset höll märkligt nog men jag hade problem med att resas mig, säger hon. 

”Matador” är Danmarks största tv-succé genom tiderna.

Fraktur på lårbenshalsen

Lise Nørgaard kunde inte komma upp och i stället för en mysig stund på altanen blev det färd med ambulans till sjukhuset i Herlev. 

Det visade sig att Lise Nørgaard fått en fraktur på lårbenshalsen. 

– Så då blev jag ihopskruvad. I lördags blev jag utskriven och nu väntar 3-4 veckors rehabiliterin, säger hon till Billedbladet. 

Inget kul besked att få mitt under den varmaste sommarmånaden. 

– Men det ska nog gå bra, säger Lie Nørgaard.