Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Märta Stenevi blir ny partisekreterare i MP

Märta Stenevi från Malmö tar över i Miljöpartiet. Foto: PRESSBILD
Miljöpartiets två språkrör: Per Bolund och Isabella Lövin. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Märta Stenevi från Malmö har valts till Miljöpartiets nya partisekreterare. 

Valberedningen hade förslagit Emma Nohrén, men hon fick se sig besegrad. 

– Tillsammans ska vi göra detta, tillsammans så gör vi 2022 till vårt bästa val, säger Märta Stenevi från scenen. 

Under helgen håller Miljöpartiet kongress i Örebro. På lördagen valdes Per Bolund till att efterträda Gustav Fridolin som språkrör för partiet. 

Senare under dagen meddelade partiet också att Märta Stenevi har utsetts till ny partisekreterare. 

– Tack alla ni för ert stöd. Jag är så otroligt glad och jag ser så otroligt mycket fram att få gå på den här uppgiften, säger hon från scenen i Örebro, efter att ha gratulerats av Per Bolund och Isabella Lövin.

”Tack för förtroendet”

Märta Stenevi fick 137 av 256 röster. Valberedningen hade förslagit Emma Nohrén, men hon fick se sig besegrad med sina 119 röster. Elin Söderberg kandiderade också och fick 31 röster. 

– Vi ska se till att alla kan jobba på toppen av vår förmåga, vi ska ha de förutsättningar vi kan, vi ska ha så roligt vi kan och vi ska framför allt hålla ihop. Tillsammans ska vi göra detta, tillsammans så gör vi 2022 till vårt bästa val. Stort, stort tack för förtroendet, säger Märta Stenevi. 

Stefan Löfven med Miljöpartiets två språkrör: Per Bolund och Isabella Lövin. Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Miljöpartiets nyvalda språkrör Märta Stenevi är gruppledare för partiet i Malmö stad, och har tidigare varit kommunalråd i staden. 

Efterträder Amanda Lind 

Rollen som partisekreterare innehades av Amanda Lind fram till i januari, när hon utsågs till kulturminister. Sedan dess har Marléne Tamlin varit tillförordnad partisekreterare. 

Tidigare på lördagen överraskades kongressdeltagarna av statsminister Stefan Löfven, som gästade kongressen – dagen till ära iklädd en grön slips som han fått av Gustav Fridolin. 

Han tackade då det avgående språkröret Gustav Fridolin för gott samarbete.

– Jag vill framföra mitt varma tack till dig, för det samarbete vi haft. Det har under stunder inte varit lätt. Vi har haft svåra frågor, men vi är här tillsammans, vi ser till att hålla ihop.