Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fler trafikpoliser i Sydsverige – efter tragiskt rekord förra året

Snart en vanligare syn – fler poliser i syd ska jobba med trafik. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÀLLSPOSTEN
82 personer dog i trafiken i region syd förra året och 433 skadades svårt. Det är fler än tidigare år. Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN
”Genom att sänka medelhastigheten på våra vägar kan vi minska antalet dödade och skadade i trafiken. Därför är detta en så viktig verksamhet för oss”, säger regionpolischefen Carina Persson. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

82 personer dog i trafiken i region syd förra året och 433 skadades svårt.

Det är fler än tidigare år.

Nu blir det fler kontroller och lägre hastigheter för att få ner antalet döda, meddelar polisen.

– Genom att sänka medelhastigheten på våra vägar kan vi minska antalet dödade och skadade i trafiken. Därför är detta en så viktig verksamhet för oss, säger regionpolischefen Carina Persson.

2017 omkom 253 personer på Sveriges vägar – lägsta antalet sedan 1940-talet. Men under förra året vände trenden igen och antalet dödade ökade.

Det gäller även i södra Sverige, skriver polisen i ett pressmeddelande på torsdagen.

”2018 blev ett svart år för trafikanterna i region Syd. Förra året dog 82 människor och 433 skadades svårt på våra vägar. Nu tar region Syd ett omtag när det gäller trafiksäkerhetsarbetet i regionen”, står det i meddelandet.

Fler poliser ska jobba med trafik

Fler poliser ska jobba med att övervaka trafiken. Planen är att de ska få ännu fler kolleger under de närmaste åren.

– Vi kommer att tillföra 14 trafikpoliser och två bilinspektörer till trafikgrupperna under 2019. Det kommer inte att vara tillräckligt, men det kommer ett vara ett steg i rätt riktning. I takt med att vi framöver kommer att växa än mer kommer vi under de kommande åren att tillföra ytterligare resurser, säger regionpolischef Carina Persson i pressmeddelandet.

Nu blir det fler trafikkontroller

Nu kommer polisen också att göra trafikkontrollerna på nya sätt – och på nya platser.

– Inte minst Skåne är en expansiv region, trafikflödena ökar och mönster förändras. Det är viktigt att vi bedriver trafikverksamheten där det ger störst effekt så att antalet skadade och döda i trafiken minskar, säger Ann-Louise Kämpe, chef för operativa enheten, i meddelandet.