Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Den här våta drömmen blir din – för 92 miljoner

En träaltan fullbordar den moderna skapelsen. Trädäcket hänger nästan på kanten till Öresund.
Foto: Boliga.dk
En bio - ett måste i ett riktigt hus förstås. Här finns plats för hela familjen.
Foto: Boliga.dk
Köket går i mörka toner och kompletterar den i övrigt vita miljon i lyxhuset.
Foto: Boliga.dk
En öppen spis mitt i rummet delar av ytorna och gör det lättare att möblera. Elden syns från två håll.
Foto: Boliga.dk

Här är ett klipp för dig som har 92 miljoner kronor liggande i en byrålåda.

För det får du Danmarks dyraste hus på 480 kvadratmeter, egen hemmabio och en svindlande panoramautsikt – mot Öresund och Landskrona. 

– Det är inte en bostad som det finns oändligt många köpare till, men vi har inte heller behov av många köpare, det räcker med en, säger mäklaren Farnaz Elbæk.

Just nu är ett annorlunda objekt ute på den danska bostadsmarknaden. Fast annorlunda kanske inte är rätt ord. Det som sticker ut mest med huset på Vedbæk Strandvej är priset. 

Det är nämligen Danmarks dyraste hus någonsin som ligger ute till försäljning, skriver BT. Den som vill ha det moderna nybyggda, glashuset med platt tak får punga upp med motsvarande 92 miljoner svenska kronor. Det tidigare rekordet hade ett hus i Kongens Lyngby som såldes för 85 miljoner.

Så vad får man då för alla miljoner? 

Jo, huset har hela tolv rum och från entrén når man direkt det öppna vardagsrummet  med panoramautsikt över Öresund. 

Nära havet

Faktum är att lyxvillan ligger så nära vattnet att det nästan känns som om man kan doppa fötterna i sundet genom att bara sträcka ut benen från sovrumsfönstret.

Överallt i huset finns fönster från golv till tak och närvaron med utomhusmiljön beskrivs som bedårande. Till och med badrummet har dessa enorma fönsterpartier med klart glas.

Och den som är rädd för insyn kan sluta oroa sig direkt. De enda som kan se dig är fiskarna i havet.

Och det är inte slut med det - vardagsrummet glider över i ett loungeområde med bar. Därifrån är det inte långt till det nedre etaget med egen bio.  

Som kronan på verket finns ett alldeles enastående stort underjordiskt garage på 160 kvadratmeter - väl i storlek att hysa fyra normalstora bilar.

Det är ett återhållet och sparsmakat hus med trädgård man får för 92 svenska miljoner kronor.
Foto: Boliga.dk
Master Bedroom har gott om plats och härlig utsikt.
Foto: Boliga.dk
Vilket badrum med badkar att bara sjunka ner i.
Foto: Boliga.dk

Få kan betala

För den som är nyfiken på kvadratmeterpriset kan meddelas att det sticker i väg mot 190 000 svenska kronor.

Det är så klart inte många som kan hosta upp så här mycket pengar. Men mäklaren Farnaz Elbæk är optimistisk.

– Det är en bostad som många tvingas säga nej till av ekonomiska orsaker, helt klart. Men vi har å andra sidan inget behov av många intresserade, det räcker med att en spekulant slår till, resonerar hon.

Siktar på speciell kund

Ofta väljer mäklarföretagen att låta den här typen av exklusiva bostäder gå utanför den vanliga katalogen på nätsidorna.

Men i det här fallet har mäklaren Farnaz Elbæk valt att utnyttja alla kanaler för att fastigheten ska hitta rätt köpare.

– Det kan ju till exempel vara en utlandsdansk som vill hem igen och letar efter en riktigt attraktiv bostad att slå sig ner i, säger hon till sajten boliga.dk.MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!