Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nu berättar Ann-Louise: Har blivit sextrakasserad

Ann-Louise Hanson, 76, valde att inte säga något när andra artister berättade om sexövergrepp inom musikbranschen i #metoo-uppropen 2017.

Och ändå har hon varit utsatt, berättar hon i en intervju i Magasinet Skåne.

– Men jag bestämde mig för att inte prata, inte så länge personerna är i livet. Jag vill inte det. Men ja, jag har blivit sexuellt trakasserad, mer än så vill jag inte säga.

Beslutet att skona de män som betett sig svinaktigt mot henne ligger väl i linje med Ann-Louise Hansons uppfattning om sig själv som snäll och ”skandal-lös”.

Hon pratar om familjen och om sin trygghet i äktenskapet med maken Bruno Glenmark, 82 – och om hur de gör för att fortfarande vara lyckligt gifta efter 54 år tillsammans.

– Det krävs förstås djup kärlek, och humor. Men också att du bestämmer dig och är beredd på att kämpa. Vi har olika åsikter om mycket, men vi kan rucka på våra principer och har lätt för att förlåta, säger hon till Magasinet Skåne.

Ann-Louise saknar sin man extra mycket när hon nu tillbringar hela hösten i Malmö för rollen som Mrs Strakosh i ”Funny Girl” på Malmö opera. 24 föreställningar återstår till finalen på luciadagen.

Ann-Louise Hanson berättar om sin karriär och sitt privatliv i den nya intervjun i Magasinet Skåne.
Foto: JENS CHRISTIAN
Just nu spelar Ann-Louise Hanson tillsammans med Marianne Mörck i ”Funny Girl” på Malmö opera.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Faktiskt hade hon egentligen tänkt tacka nej till rollen.

– Men så skulle jag ju få jobba med Sanna Nielsen och Marianne Mörck, och dessutom med regissören Ronny Danielsson. Det gick inte att säga nej, säger Ann-Louise Hanson till Magasinet Skåne. 

Samtliga föreställningar är utsålda. Operan får i och för sig bara spela för 50 personer i hela salongen på grund av coronarestriktionerna, mot normala 1500. Men ändå.

Familjelivet har alltid varit viktigt för Ann-Louise Hanson. Här med maken Bruno Glenmark och nyfödda tvillingarna Jenni och Jessica i april 1968.
Foto: OLLE LINDEBORG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ann-Louise Hansons karriär spänner över 60 år. Här sjunger hon "Svenska flicka" vid melodifestivalen på Cirkus i Stockholm den 1 mars 1969.
Foto: LEIF ENGBERG/DN

Att hon fortfarande, trots sin ålder, förmår sjunga på musikalscenen kan bero på att Ann-Louise tagit hand om sin röst redan från starten på karriären.

– Det gäller att ens röst och person inte blir exploaterad överallt på en gång. Byggs den upp långsamt hinner du få en inre säkerhet. Men jag vet att det är svårare i dag, när du behöver synas på så många ställen och inte längre kan leva på dina skivor. Jag hade tur som kom i en tid då det inte fanns så många kanaler, säger hon till Magasinet Skåne.

När engagemanget i ”Funny Girl” är över och hon får återvända hem är det åtminstone en sak hon inte kommer att sakna från Malmö – köpcentret Emporia.

Där har hon varit en gång med maken Bruno. En gång och aldrig mer.

– Det gick ju inte att hitta ut, vi fick nästan panik. I 45 minuter snurrade vi runt där inne innan vi hittade tillbaka till vår bil, trots att vi tagit en skärmdump på var vi parkerat. Tusen kronor i böter fick vi dessutom, säger Ann-Louise Hanson till Magasinet Skåne.

Intervjun med Ann-Louise Hanson finns i nya numret av Magasinet Skåne, som finns i butik från tisdag.
Foto: Magasinet Skåne

Intervjun finns i det nummer av tidningen som kommer ut på tisdagen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!