Lennart Wretlind.
Lennart Wretlind.

Wretlinds klinga aktiverad på nytt

Publicerad

Johan Wirfält jublar över att Lennart Wretlinds "Klingan" har återuppstått på Spotify som "Wretlinds värld".

Trots proteststorm slängde P2-chefen Elle-Kari Höjeberg förra året ut "Klingan" ur radiotablåerna. Vi var många som sörjde. Lennart Wretlinds program var unikt i svensk eter - en förmiddagstimme varje söndag som korsade hybridmusik från hela världen.

Men bra radio har en sällsam förmåga att hitta tillbaka ut i stugorna. Sedan någon månad tillbaka finns nu "Wretlinds värld" på Spotify. Varje söndag släpps ett nytt avsnitt, och se där: Med hjälp av Spotifys spellistefunktion lyckas Lennart Wretlind skapa ett sverigeunikt radioformat igen.

 

"Wretlinds värld" läggs upp som Spotifylistor via skivbutiken Pet sounds hemsida. Wretlinds mellansnack är enskilda spår, musiken hämtar han ur streamingtjänstens utbud. Fastnar du för något särskilt under en lyssning är det alltså bara att favoritmarkera spåret och gå tillbaka i efterhand och därifrån klicka dig vidare genom artistens katalog, eller botanisera bland relaterad musik.

Det är som en podcast 2.0, interaktiv radio som på ett väldigt konkret sätt uppmuntrar lyssnaren att själv gräva djupare.

En timme med Lennart blir lätt en hel söndag.

 

Johan Wirfält

kulturen@expressen.se

Expressen getinglogga
Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Kulturchef: Karin Olsson. Biträdande kulturchef: Jens Liljestrand. Redaktör för idédebatt och reportage: Ida Ölmedal. Litteraturredaktör: Anna Hellgren. Scen- och ungredaktör: Gunilla Brodrej. Kontakt: fornamn.efternamn@expressen.se. Missa inga artiklar – följ Expressen Kultur på Facebook!

Till Expressens startsida

Mest läst i dag