Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Utom lilla mamma

Kent Ekeroth. Foto: Sven Lindwall

Johan Hilton tycker att Kent Ekroth kommer för lätt undan i en radiodokumentär.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

Det finns två saker som Kent Ekeroth, Sverigedemokrat tillika en av landets i särklass långtråkigaste riksdagsledamöter, inte gärna pratar om. Det faktum att hans mor kommer från Polen och det faktum att hon är dömd för grovt bokföringsbrott samt grovt skattebrott.

Undra på det. Hur Ekeroth än slingrar sig i Amanda Glans dokumentär Riksdagen i P1 – Invandrarbakgrunden är dessa båda fakta omöjliga att förena med den sverigedemokratiska praktiken. Där ska ju alla som begår brott och kommer från ett annat land kastas ut ögonaböj. Spelar ingen roll om brottet begicks med uppsåt eller ej, ut med dem bara!

(Förutom när det gäller Sverigedemokraternas egna familjemedlemmar. I dokumentären berättar Ekeroth med beundran i rösten om sin mormor som undkom både nazisternas och kommunisternas läger. Som tog med sig döttrarna och kom till Sverige med 50 kronor på fickan.

Och därefter, enligt Ekeroth, klarade sig bra för att hon var polack. Alla sådana blev läkare och advokater. Det har med kultur att göra. "Inget gnäll där, det var bara att göra det".)

Men nog kommer han för lätt undan i dokumentären, Ekeroth. Man frågar sig ju trots allt hur det är ställt med sverigedemokratin om den börjar göra undantag för utrikiska fruntimmer som visserligen är nog så ambitiösa, men som har långa fingrar och förråder sitt linluggade värdland.

Begår man brott får man skylla sig själv. Också lilla mamma. Gud får sköta förlåtelsen. Ut med dem bara.

 

FOTNOT: RIksdagen i P1 sändes första gången i går.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!