Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Donald Trump löper amok som vildsint dagisbarn

Bild från ”Bosse & Bella och trumpna Donald”.
Foto: Amanda Eriksson
Bild från ”Bosse & Bella och trumpna Donald”
Foto: Amanda Eriksson
Foto: DOULIERY OLIVIER/ABACA / DOULIERY OLIVIER/ABACA STELLA PICTURES

Måns Gahrton har skrivit en barnbok om Donald Trump. Jens Liljestrand kunde inte motstå frestelsen att låta föremålet för boken göra en faktakoll.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

RECENSION | BILDERBOK. Har ni hört vad som hände last night in Sweden? IN SWEDEN, CAN YOU BELIEVE IT? Svenska barnboksförfattare är INTE neutrala till Donald Trump! It’s a disgrace! Svenska barn får inte lära sig hur bra det går för Amerika! Bara lögner!

”Bosse & Bella och trumpna Donald” är en usel bok. Teckningen av mig som en jättebäbis som springer runt och bråkar på ett dagis är not funny! Barnen i boken vill inte leka med honom! Han bara bygger murar! Och äter upp alla bullar! Och vill inte sjunga med i ”Imse vimse spindel”! Sån var jag inte alls som barn! Eller nu! Lögner!

Måns Gahrtons texter är dumma! Amanda Erikssons bilder är fula! Not funny! Kommunister borde inte göra barnböcker! Failing Berghs förlag borde be mig om ursäkt! Crooked Svenska Akademien borde avskeda författarna!

Kulturen är feg! Kulturen är opportunistisk! Kulturen ger mig skulden för allt dåligt i världen och tecknar mig som en självisk jättebäbis som löper amok på en förskola! Är det för att ingen vågar säga som det är? Att jag är den enda som gör precis det jag lovat? Medan alla andra hycklar? Särskilt Stupid Stefan (som bad om en autograf och tiggde om att få bli min vän …).

Stupid Stefan borde förbjuda boken! Ligger väldigt lågt i opinionsmätningarna nu! Behöver min hjälp!

Stupid Stefan borde göra en egen bok! En svetsare som springer runt på dagis och jagas små flyktingbarn med blåslampa och inte vill låta dem gå kvar på dagiset! När gör ni en sån bok? När gör ni en bok om Stygge Stefan? Eller Märkliga Merkel? Eller Elake Erdogan?

Barn är värda bättre! Barn är värda att höra the TRUTH! I stället för att dras in i häxjakten på mig! A COMPLETE WITCH HUNT!

”Trumpna Donald” är fantasilös och full av fördomar! Svenska barn borde få lära sig om de arroganta, lögnaktiga och fega politiker som finns i Europa och Skandinavien! Failing Expressen borde ignorera boken! Eller skriva sanningen! Men det vågar de inte!

SAD!


BILDERBOK

MÅNS GAHRTON (TEXT) OCH AMANDA ERIKSSON (ILLUSTRATION)

Bosse & Bella och trumpna Donald

Berghs, 3+


Jens Liljestrand är biträdande kulturchef på Expressen.