Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Eric Schüldt: Min nallevärld är intakt

Daniel Sjölin och Eric Schüldt. Foto: OLLE SPORRONG

Hur är det att vara man? I sex avsnitt i sommar utforskar Daniel Sjölin och Eric Schüldt den frågan utifrån några olika teman i Expressen-podden Två män i en podd.

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

MANLIGHETSPODD. I andra avsnittet av Två män i en podd, som släpps i dag, tar diskussionen avstamp i Eric Schüldts nallevärld och hur nallevärlden kan agera ett slags grogrund för hur man utvecklas som människa. Erics berättar hur hans nallevärld var något som gick från att accepteras av klasskamraterna till att bli något som, på högstadiet, ansågs vara mycket töntigt.

– Hur kan det vara töntigt med nallar? De lever ju, de existerar, den här nallevärlden jag skapat finns, säger Eric.

Daniel Sjölin kontrar med att viljan att få vara sig själv i nallevärlden kan bero på att man inte får vara sig själv i den vanliga världen.

– För mig var den där världen sandlådan, säger han. Att vilja skriva i livet har handlat om att vilja vara kvar där i världen i sandlådan. 

Hör hela samtalet i avsnittet som heter ”Hur kan gosedjur vara töntiga?” och som finns där poddar vanligtvis publiceras. 

https://embed.radioplay.io?id=70233&country_iso=se