Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tänk om man bara är en kuf som alla andra

Nu är det premiär för After utan work – ett litteraturprogram i karantän.

Här samtalar med Daniel Sjölin med svenska författare om livet, litteraturen, kärleken och hur det är att sitta hemma. 

I första avsnittet träffar han författaren och Expressen-medarbetaren Stefan Lindberg för att tala om skillnaden mellan en riktig författare och en kulturpersonlighet med ordbehandlare. 

Detta är en kulturartikel, där skribenter kan uttrycka personliga åsikter och göra bedömningar av konstnärliga verk.

I tider av karantän finns det möjlighet för lite mer avslappnade samtal om konst och litteratur. Expressens Daniel Sjölin möter författaren Stefan Lindberg, som under vårvintern hyllats för sin roman ”Splendor”, men som inte kan gå ut på stan och vara mallig för det eftersom alla stannar inomhus och upprätthåller social distans.

Det blir ett samtal om vad autofiktion egentligen är, romaners inre vilja och ett författarlivs upp- och nedgångar. Och om vad man måste göra för att orka fortsätta med det svåra och otacksamma arbetet att skriva romaner. 

 

Se hela programmet i tv-spelaren högst upp i artikeln. 

 

AFTER UTAN WORK

I coronans och karantänens tid kommer Expressens Daniel Sjölin samtala med svenska författare om livet, litteraturen, kärleken och hur det är att sitta hemma. I det första avsnittet träffar han Stefan Lindberg, aktuell med romanen ”Splendor”. 

Följ med oss framöver i avslappnade samtal som når in bakom bröstet på författarna och ställer skapandet i oväntat ljus.